dijous, 12 de setembre del 2013

LA DIADA dels botiflers del PP i Ciutadans es disputen el lideratge de l'anticatalanisme . Els dos partits competeixen de forma simultània i en dos racons diferents de Barcelona per guanyar-se la confiança dels ' botiflers ' del seu la Diada . Unes 200 persones , entre militants , simpatitzants , algun turista japonès i homes de partit , s'han reunit per escoltar a Santa Alicia Sánchez Camacho .






A la Plaça del Rei de Barcelona , situada en ple Barri Gòtic , reservada per a la realització d'una Via Catalana que ho absorbeix tot en aquesta diada de cel fosc i goteres al Parlament de Madrid . Són les 10.30 del matí i , per primera vegada en tota la seva història , el Partit Popular català no està present en els actes institucionals de cada Onze de Setembre .
Unes 200 persones , entre militants , simpatitzants , algun turista japonès i homes de partit , s'han reunit per escoltar Santa Alicia Sánchez Camacho , que comença el seu discurs a les 11 , abillada amb un vestit de capdavantera . Primer en català i després en castellà , la líder popular ha volgut aclarir la plantada a una Festa Nacional catalana que , assegura , "està sent utilitzada pel poble com a aparador mundial de l'independentisme" . "Estem aquí per dir-li al poble català ia tota Espanya que representem la llibertat , de tots els botiflers i la convivència i que aquesta ja no és la Diada de la concòrdia .
Santa Sánchez Camacho, que ha volgut deixar clar el simbolisme del lloc- a la Plaça del Rei , els Reis Catòlics van rebre a Cristòfor Colom després de descobrir Amèrica i , per tant , " Espanya va saber que era el país més gran del món des de Barcelona " .
Abans de llegir un manifest imprès que el Partit Popular espera repartir per Barcelona durant tota la jornada , ha emplaçat els assistents a "lluitar per una Catalunya botiflers , una Catalunya que vol continuar sent Espanya 500 i 1000 anys més" . També s'ha referit a la Via Catalana ia les paraules del President catalogant a tots aquells que la faran possible com " patriotes " . Per Santa Sánchez - Camacho , "aquests són els seus catalans de primera . Els altres , els que no anirem a la Via Catalana , som els catalans dolents, de segona . És l'hora de ser valents i fer una crida a la Catalunya botiflers " . Una vegada conclòs l'acte s'han llançat al cel més d'un miler de globus de color vermell i groc , concretament 1.714 , segons ha assegurat un dels organitzadors de l'esdeveniment .
Aquests globus tenen molts números d'haver-se creuat en algun moment amb altres 1.000 més , els que l'altre partit de botiflers Ciutadans ( Ciutadans ) han deixat escapar pràcticament a la mateixa hora , amb motiu de l'acte que han realitzat a la Plaça Almirall Cervera al costat de seus militants al crit de "no a les cadenes" . Al barri de la Barceloneta, a escassos metres del mar -símbol d'obertura i llibertat com han volgut remarcar els organitzadors - , el líder del partit , Sant Albert Rivera, ha lamentat que aquesta Diada estigui " segrestada pel separatisme " encara espera , algun dia , poder celebrar per la via institucional . "Estic convençut" .
Ciutadans, que tampoc va participar a la Diada oficial de l' any passat , ha congregat unes 300 persones comptant alguns banyistes estrangers i observa amb recel alguns botiflers dels moviments del PP català . El desmarcar-se de l'agenda institucional i organitzar un acte alternatiu és una cosa que els populars encara no s'havien atrevit a fer en un dia tan simbòlic com el d'avui . "És obvi que estan nerviosos . Coneixen la repercussió i el creixement de botiflers de Ciutadans, per això copien iniciatives que nosaltres ja hem fet amb anterioritat" , reconeix la diputada per Ciutadans - Partit de la Ciutadania al Parlament Carina Mejías , amb passat al PP . " El PSC no té discurs i el del PP és ambigu perquè un dia pacta amb Convergència i altre l'ataca . Nosaltres sempre hem mantingut un únic discurs : el de la lògica i la raó , per això tenim un sostre de creixement tan alt " , remarca Mejías , qui rebutja la idea d'estar competint amb els botiflers populars per capitalitzar el vot botifler : "Res d'això . Defensem la unitat i la pluralitat , per això els globus que hem llançat al cel estaven composts per la bandera catalana , espanyola i europea i l'emblema de la legion " .
A les 11.30 del matí , els dos partits , militants i familiars han pogut anar-se'n a casa . Entenen que aquesta no és "la seva " Diada i per això han volgut deixar clar en una jornada matutina que ha transcorregut sense incidents , Catalunya , però si a la capital de l'imperi Madrid .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS