dimecres, 11 de setembre del 2013

ELS ALTRES CATALANS . Jo no sóc català , he nascut a centenars de quilòmetres d'aquí i la meva llengua materna és el castellà . Els catalans tenen dret a expressar la seva voluntat a través de les urnes . Tant si és partidari del Sí com si és partidari del No ( o l'ampli gurpo del NS / NC ) : Feliç Diada a Tothom .





 Poques dates suposen tant en tants llocs com l'11 de setembre. Com si el calendari s'hagués emprat a fons en sacsejar els fonaments de la societat civil , des del local al global , el 9/11 és un alt en el camí en massa ciutats del món . Avui és el dia mundial en què la democràcia es llepa les ferides : Xile , Catalunya , Estats Units ... A cada país centenars de milers de persones sortiran al carrer a reivindicar-la. A Santiago perquè el món recordi com i per qui la van perdre , a Nova York per honorar els seus caiguts ia Barcelona per tornar a demostrar que el joc no consisteix només a demanar el vot cada quatre anys , la democràcia també suposa demanar l'opinió .
Viva o no a Catalunya , des del 11 de setembre de l'any passat un s'aixeca gairebé diàriament bombardejat per enquestes , sotmès al albir dels titulars desmesurats , bressolat per les barbaritats dels tertulians de les dues ribes . No importa que un no tingui encara una idea formada de quina es demana , o en quins termes , aquell que obri la boca s'enfronta al foc creuat dels exèrcits d'opinadors . El mateix establishment periodístic a sou que s'obstina a confrontar postures que no són irreconciliables . Es pot ser contrari a la independència i partidari del referèndum ? Es pot ser independentista i parar-se a dubtar de qui capitaneja el moviment sense haver de ser per això ser acusat de quintacolumnista ? Es pot ser pancatalanista i sentir certa esgarrifança en veure el marxandatge indepe ? Òbviament que sí, els catalans en la seva accepció més àmplia, tenen dret a ser , sentir i escollir el que ells vulguin ( fins i tot obertament partidaris del No) .
Jo no sóc català , he nascut a centenars de quilòmetres d'aquí i la meva llengua materna és el castellà . Havia sentit milers de prejudicis sobre la terra que ara m'acull , el territori que ara em dóna feina ( i ara , com a tot arreu, he sentit també uns quants cap al lloc d'on vinc ) . En el meu dia a dia, si no encenc les emissores o sintonitzo les televisions que només emeten el soroll de les trinxeres , ningú entre les persones que m'envolten s'ha atrevit mai a imposar ideologies , a menysprear la meva llengua o fer-me sentir que no sóc necessari . Aquí , entre els meus amics , conviuen persones que tenen una ferma convicció independentista , altres que se senten tant d'un costat com de l'altre, fins i tot ( la majoria) alguns que encara no han decidit que faran si arriba el dia en què hagin de introduir un paper amb la resposta a una o diverses preguntes en una urna . És probable fins i tot que totes aquestes persones mengin avui en una mateixa taula , celebrin una mateixa festa , comparteixin un mateix plat i que , després de la sobretaula , es separin per anar o no a la Via Catalana sense que això suposi el més mínim problema . Aquesta Catalunya cívica té dret a expressar la seva voluntat a través de les urnes perquè deixem de llepar les velles ferides de la nostra democràcia . Tant si és partidari del Sí com si és partidari del No ( o l'ampli gurpo del NS / NC ) : Feliç Diada a Tothom .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS