dissabte, 28 de setembre del 2013

" El proper desnonament , que sigui a la Zarzuela ! " . Exteriors convida a marxar a sis observadors de l'OSCE que anaven a supervisar la marxa . Un representant del Ministeri els va dir que la consideraven anticonstitucional . L'oficina de drets humans de l'Organització per a la Cooperació i Seguretat a Europa qüestiona " les intencions de les autoritats espanyoles" .






El Govern ha convidat a anar-se'n d'Espanya a sis membres de l'Organització per a la Seguretat i Cooperació Europea ( OSCE ) que havien arribat a Espanya per avaluar el dret de reunió i manifestació al nostre país amb motiu de la marxa Escac al rei . L'OSCE ha emès una dura nota de queixa en la qual veu amb preocupació " les intencions que puguin tenir demà les autoritats " espanyoles a l'haver donat " aquest gir radical de manera sorprenent " .
Segons ha pogut saber Públic , el ministeri d'Exteriors els va comunicar aquest matí que considera antinconstitucional la manifestació i que el millor era que fossin .
Els sis observadors , entre els quals hi ha el sotsdirector de Drets Humans de l'OSCE , Omar Fisher , pretenien reunir-se amb representants dels ministeris d'Exteriors i Interior , amb la Defensora del Poble , la Delegació del Govern i els convocants de l' Escac al rei .
El propòsit era avaluar- després de les últimes actuacions policials durant protestes d'aquest tipus. Fisher va arribar ahir a la capital acompanyat d'Irina Urumova , assessora en drets humans de la institució i quatre experts : Aleksandra Dloubak , Bartlomiej Lipinski , Marcin Jezulin i Yevgenia Aretisova .
Aquest matí tots van ser citats a la cafeteria del Ministeri d'Afers Exteriors pel responsable del Ministeri en les relacions amb l'OSCE , Juan Armando - Andrada Vanderwilde Parada, qui els va comunicar que el Govern considera la manifestació com un acte anticonstitucional i que per aquesta raó el millor era que fossin d'Espanya . Fisher va marxar aquesta tarda a Varsòvia i la resta dels components de l'expedició sortiran demà .Decebuts per la decisió
Passades les nou del vespre, l'OSCE publicava al seu web una nota en què va mostrar la seva decepció per la decisió de les autoritats espanyoles . "Com qualsevol membre de l'OSCE , Espanya s'ha compromès a garantir el dret de reunió i el treball dels observadors és crític per assegurar que es respecta la llibertat" , va dir el director de l'Oficina per a les Institucions Democràtiques i els Drets Humans , Janez Lenarčič , per a qui resulta " sorprenent aquest gir radical " tenint en compte que "la nostra oficina sempre ha tingut una bona cooperació amb Espanya" .
" La sobtada oposició de les autoritats espanyoles provoca certa preocupació per les intencions que puguin tenir demà ", ha afegit Lenarčič en mode contundent .
L'OSCE "crida a les autoritats a assegurar el respecte a la llibertat de reunió , en la línia dels compromisos de l'OSCE i altres estàndards internacionals dels drets humans " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS