dissabte, 28 de setembre del 2013

.La llei de Gallardón serà més restrictiva que la de països tan catòlics com Itàlia o Polònia . " L'avortament és una decisió de les dones , no hauria d'estar legislat " Milers de persones s'han manifestat aquest divendres a Madrid per reclamar el "respecte als drets sexuals i reproductius " i "el dret a decidir" , paraula tabú al govern central .









El Moviment Feminista de Madrid- compost per nombrosos col · lectius , grups del 15- M i plataformes- ha organitzat aquesta tarda una manifestació que ha recorregut diferents carrers del centre de la ciutat . Al crit de " Avortament lliure i gratuït" , milers de persones han caminat pel carrer Sant Bernat , Gran Via i carrer fins a la Puerta del Sol per reclamar "respecte als drets sexuals i reproductius " així com " afirmar la defensa del avortament lliure i el dret a decidir " .
Diferents i nombroses consignes s'han corejat durant tot el recorregut , dirigides en gran part als ministres de Justícia- Alberto Ruiz Gallardón - , Sanitat- Ana Mato - i Educació- José Ignacio Wert - i reclamant , sobretot , el dret a decidir d' les dones amb frases com "Més educació sexual , menys repressió policial " i la històrica " nosaltres parim , nosaltres decidim " .
" L'avortament és un dret humà i les dones tenen dret a decidir sobre el seu cos" , explica Jesús - un assistent a la manifestació - , " de manera que una decisió que han de prendre les dones , no hauria d'estar legislada " . El jove s'ha referit amb les seves paraules a l'amenaça del titular de Justícia de restringir la Llei de l' avortament encara més que la que ja existia l'any 1985 . Gallardón vol retrotraure a la normativa postfranquista en què l'avortament només estava permès dins tres supòsits : malformació fetal , violació o greu perill per a la salut de la mare . I, tot i que encara no ho ha concretat en un avantprojecte de llei, el ministre vol fins i tot eliminar el primer d'ells .
Núria i Lola , dos manifestants , tenien molt clar per què hi eren. " Nosaltres , per la nostra edat , no podem ni tenir fills , ni avortar " , han explicat , "però tenim filles i nétes i si tinguessin la necessitat d'avortar , tenen dret a fer-ho " . De fet , les dues dones porten " lluitant" des de l'any 83 : "Hem retrocedit tot el que havíem avançat" , van opinar ambdues durant la marxa . "Ningú vol avortar" , postil · la Núria , " si ho fas , és per una necessitat " . Lola va ser més enllà : "També som aquí perquè l'Església no ha de dir-nos el que hem de fer " .
Com ella , molts altres assistents també s'han acordat de la Conferència Episcopal i el Papa Francisco als que han dedicat consignes com " Si el Papa estigués prenyat , l'avortament seria sagrat" . Vera , membre del petit col · lectiu Liles, explica que "portem anys assistint a aquesta i altres convocatòries -com la del 8 de març , Dia Internacional de la Dona- per lluitar per l'avortament lliure , legal i gratuït , és a dir , sense cap tipus de restricció " . " Portem dient des de fa molt de temps que el cos és de les dones i de ningú més ", ha sentenciat .
Al seu pas pel Ministeri de Sanitat , els manifestants s'han acordat d'Ana Mato , a qui han demanat la seva dimissió . Això ha estat així perquè la titular de Sanitat ha restringit recentment el "accés a la reproducció assistida a dones soles i parelles lesbianes " ja que, segons Mato , "la falta d'home no és un problema mèdic " . Els col · lectius feministes també han reclamat " l'accés a mètodes anticonceptius sense que prevalgui exclusivament el criteri econòmic en la sanitat pública" , ja que el seu departament acaba de desfinançar vuit de les píndoles que es trobaven entre les més utilitzades .
"Jo sóc aquí per donar suport a les dones però també com a home " , explica Juan - un assistent a la manifestació - , "perquè si la meva xicota vol avortar , jo vull donar-li suport en la seva decisió " . " Crec en un avortament lliure , gratuït i , per sobre de tot , digne ", ha afegit .
Aquesta manifestació s'ha emmarcat dins de les activitats del "28 de setembre a Madrid " , Dia Internacional per la Despenalització de l' Avortament . Una data , demà , en la qual les organitzacions feministes han convocat diversos actes per denunciar la situació de pèrdua de drets sexuals i reproductius que "el govern del PP està imposant a totes les dones , amb una clara ingerència de tipus religiós i ideològic " , denuncien .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS