divendres, 30 d’agost del 2013

Una sentència del TSJM tira per terra la teoria d'Hernando sobre les " banderes bones" i " les males " El tribunal va decretar en 2003 d'exhibir la tricolor no atempta contra la Constitució .






En una època en què el Partit Popular presumeix arreu de respectar les decisions judicials , Rafael Hernando , hauria d'haver estat al corrent de la sentència 1335/2003 del Tribunal Superior de Justícia de Madrid . Fa 10 anys , la sala del contenciós de la cort madrilenya estipular d'exhibir la bandera republicana no és ni il · legal ni inconstitucional , tal com va afirmar ahir en un programa de televisió el portaveu adjunt dels conservadors al Congrés dels Diputats .
El dictamen responia favorablement a una denúncia d'IU a la Comunitat de Madrid després que l'alcalde de Torrelodones ordenés a la Policia local retirar una bandera de la Segona República de la caseta de festes de l'organització . El raonament del TSJM llavors era ben clar al respecte. D'una banda , els estatuts d'IU federal recullen " l'article 5.3 entre els seus ensenyes la bandera Republicana (vermella , groga i morada ) pel que com a organització política aquesta optant per una determinada ideologia que s'ha de respectar i protegir doncs no entra en contradicció ni amb l'article 4 de la Constitució ni amb l'article 6 de la Llei de Partits Polítics a desenvolupar la seva activitat en el marc establert per la Constitució " .
L'Ajuntament de Torrelodones va ordenar treure la bandera al · ludint a la suposada alteració de l'ordre públic que podria provocar , cosa que el TSJM també va estimar mancat de consistència ja que , si bé " és comprensible la preocupació de l'Ajuntament per la possible alteració de l'ordre públic durant la celebració de les festes , alteració que és fàcil que es produeixi pel lloc en si , atès que en el mateix es venen begudes alcohòliques [ ... ] això no pot justificar el que faci referència a aquesta situació com a motiu que prohibeixi a Esquerra unida exhibir la bandera Republicana que , per altra banda , com a manifestació de la seva ideologia política respecta l'ordre jurídic existent " .
El milió de morts
El problema de fons , per tant és un altre , com bé va evidenciar el mateix Hernando , que va fer gala d'aquesta doble moral que el PP utilitza amb els símbols franquistes , ja sigui per convicció o pel simple ànim d'acontentar el seu electorat més ultra , en ser qüestionat sobre les últimes fotografies de membres i militants de Noves Generacions . "Totes aquestes actituds em semblen deplorables . Exhibir símbols anticonstitucionals no està en les tasques d'una persona que s'afilia a una organització juvenil com la del Partit Popular . Però m'agradaria que això ho diguessin també altres partits polítics en els que veiem en els últims temps com s'exhibeixen símbols anticonstitucionals o banderes anticonstitucionals amb normalitat " .
Aquests símbols anticonstitucionals , segons la llei d'Hernando , no són altres que " la bandera republicana " . Però això va portar al dirigent conservador a fer una comparació que un membre del partit al Govern no hauria de permetre : " No faré un debat històric sobre la legitimitat d'un Govern i un altre , el que sí sé és que les conseqüències de la República va portar a un milió de morts . Això de la Segona , i la Primera també va produir nombrosíssims morts per enfrontaments civils , en aquell primer cas pels cantonalismos . Tots els espanyols hem decidit amb la nostra Constitució que tenim una bandera i el que no poden fer és defensar aquesta bandera o mantenir aquesta bandera . I els símbols que atempten contra la sensibilitat d'altres persones o són anticonstitucionals cal descartar- [ ... ] insisteixo , m'agradaria que tots actuessin amb el mateix respecte cap als temes . Això és el que jo demano , igualtat per a tothom. haurà gent que pugui interpretar que la bandera bona és l'altra perquè han estat 40 anys " .
En els últims dies , amb el degoteig d'imatges de persones de NNGG fent la salutació romana , exhibint banderes amb simbologia nazi o franquista , des del PP s'ha assegurat que ells respecten l'ordre i el sistema constitucional vigent i que això, no té res a veure amb la ideologia del partit . Desafortunadament , les classes de revisionisme històric com el d'Hernando i altres gestos sense banderes físiques pel mig , com l'adjudicació de les obres de reparació de l'Escorial el 18 de juliol , dia del cop d'Estat, fan que el PP segueixi sent presa d' seu propi passat .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS