dissabte, 31 d’agost del 2013

Nomenen director d'una oficina de Correus a un imputat per frau en el vot per correu . El que va ser responsable de l'oficina de Correus del municipi burgalès de Pradoluengo està imputat per una suposada recollida il · legal de vots en un asil , l'imputat està de director d'una sucursal de Correus a la capital burgalesa " saltant-se el procediment" .






De imputat exalçat . O de possible realitzador d'un delicte a premiat . Aquest podria ser el resum d'un ascens professional que ha tingut el que va ser responsable de l'oficina de Correus al municipi de Pradoluengo , a l'est de la província de Burgos , que està sent investigat , judicialment , per una suposada recollida il · legal de vots en un asil . I , segons el PSOE , ara és el director d'una sucursal de Correus a Burgos .
Al juny de 2012 es va conèixer l'acte d'imputació del Jutjat de Briviesca , pel qual s'apuntava a 4 persones per la seva presumpta implicació en la recollida de vots il · legal a la residència Sant Dionís , de Pradoluengo , dies abans de les eleccions municipals i autonòmiques del 22 de maig de 2011.
Els imputats van ser: el director de l'oficina de Correus de Pradoluengo , APO , el secretari del patronat de l'asil , ABR , el director d'aquest centre , RMA , i una auxiliar administratiu , MAMB
La investigació judicial es va iniciar després de la denúncia de la filla d'un dels interns de la residència , que segons el cens electoral havia votat per correu , quan estava en un estat de dependència total , amb una demència senil . El Jutjat de Briviesca , després de la notificació per part de la Fiscalia , va cridar a declarar els implicats i va rebre un informe de la Direcció d'Auditoria i Inspecció de Correus , en què analitzava l'actuació del director de l'oficina de Pradoluengo . En l'es revelava que havia incomplert el que estableix l'acudir en horari d'atenció al client a la residència Sant Dionís per recollir sol · licituds d'inscripció del cens , deixant la sucursal tancada . També apuntava que no va seguir el procediment per sol · licitar el certificat d'inscripció en el cens per a casos de malaltia i incapacitat , que impedeix la formulació personal de la sol · licitud.
L'acte judicial va assenyalar que el director de l'oficina de Correus al · legar que va anar a la residència per petició del seu director , i que ell mateix ajudava als sol · licitants a emplenar l'imprès quan aquests baixaven a la sala on es trobava , i en cas de no poder signar demanava empremta dactilar .
Ara , un any després de conèixer aquell acte d'imputació , el diputat del PSOE per Burgos i secretari provincial dels socialistes , Luis Tudanca , ha denunciat un pas més en aquest truculent assumpte: el director de l'oficina de Correus ja no està a Pradoluengo , sinó que ha estat ascendit a la capital burgalesa , com a director d'una altra sucursal .
Això sí , segons Tudanca , "s'han saltat el procediment i l'antiguitat d'altres empleats de Correus que volien optar a aquest lloc " . Per això , ha registrat una queixa oficial davant la Mesa del Congrés dels Diputats , que no li va contestar a les seves dues preguntes parlamentàries sobre el destí d'aquest empleat de Correus .
Per això, el secretari del PSOE a Burgos ha demanat " públicament responsabilitats al Partit Popular i al Govern per amagar aquesta informació , per actuar de forma absolutament cínica amb aquest assumpte , per incomplir l'obligació que té de facilitar informació als diputats del Congrés , que estem representant a tots els ciutadans de la província i , per descomptat , els demano que de forma automàtica demà mateix cessin el director imputat en un cas de delicte electoral " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS