divendres, 30 d’agost del 2013

L'informe de la Policia Nacional , de 45 pàgines , conclou que el PSC va pagar 1.750 euros per la gravació de la conversa entre Alícia Sánchez Camacho i María Victoria Álvarez . Segons la Policia Nacional, la detectiu de Método 3 , Elisenda Villena es va reunir presumptament amb José Zaragoza i la gerent del partit , Luisa Bruguer , per acordar la facturació d'aquesta quantitat . La policia dedueix que la trobada s'hauria fet el dia 15 de juliol de 2010 a les 17:30 a la seu del PSC segons consta en l'agenda del correu electrònic de la detectiu i en un correu que ella mateixa envia a una tal " Jenny " .





Amb tot , la Policia Nacional diu també en el mateix informe , a què ha tingut accés la Cadena SER , que fins ara no s'ha pogut determinar si Método 3 va fer la gravació del menjar per iniciativa pròpia , i el va vendre al PSC , o si va ser un encàrrec directe d'algú del partit o d'una altra persona . La Policia Nacional creu que hi ha indicis que fan pensar que el PSC , si no va encarregar la gravació , tenia coneixement que l'agència de detectius posaria una gravadora en el menjar . El principal indici , segons els agents de la Brigada d' Investigacions Tecnològiques , és que haurien acordat el pagament pel qual es fes l'espionatge .
Dos " cosetes "
I així queda recollit en un document de ' Word ' que la detectiu Elisenda Villena va enviar per correu electrònic el 9 de juliol , 2 dies després del menjar , José Luis Marco Llavina , director financer de l'agència de detectius . El contingut del correu diu : "van quedar contents del servei i agraït . Em dirà si fem alguna cosa més però com les coses de palau van a poc a poc , vam quedar que facturem aquestes dues cosetes " , sense dir a qui es refereix. Aquestes dues " cosetes " es recullen en un document ' Word ' adjunt dels conceptes a facturar que es titula : " resum de treballs " . En primer terme apareixen treballs que l'agència va fer els dies 25 i 26 de maig per investigar GPO Enginyeria amb un import de 1.480 euros . I l'altre treball es titula 9 de juliol i apareixen els següents conceptes : "preparació del dispositiu i col · locació al lloc de trobada , gravació i retirada del dispositiu , identificació posterior de la dona , escolta i resum del que s'ha parlat en la menjar ( 4 hores de gravació ) , pagament del menjar . Per aquests conceptes : 1.750 euros " .
El fet que es detallin tant els conceptes a facturar porta als investigadors " a pensar que l'empresa de detectius està cobrant al PSC la realització d'una investigació i no senzillament la venda d'una informació" .
Segons la policia , aquests conceptes "permeten deduir que la investigació titulada 9 de juliol tracta del dispositiu que va fer Método 3 el 7 de juliol de 2010 per la gravació de la conversa entre Alícia Sánchez - Camacho i María Victoria Álvarez Martin i que" identificació posterior de la dona " explica per què a la carpeta amb les sigles " PSC " es troba" una fitxa de la DGT amb data de consulta 8 de juliol amb les dades de la motocicleta de Maria Victoria Álvarez " .
Un expedient amb sorpreses
La relació comercial entre Mètode 3 i el PSC s'evidencia a través de l'expedient 20.718 . És el nombre que inicialment va posar l'agència de detectius a un encàrrec que José Zaragoza fer per l'elaboració d'un informe sobre l'empresa GPO Enginyeria .
Aquest expedient , amb el mateix número, es va vincular posteriorment a la gravació de la conversa entre Alícia Sánchez Camacho i María Victoria Álvarez a 'La Camarga ' . Dins de la carpeta amb el mateix nombre d'expedient ha aparegut entre altres documents rellevants , una identificació de la placa de matrícula de la moto de l'ex núvia de Jordi Pujol Ferrusola , un dia després del menjar . També hi ha un correu electrònic amb una enumeració de les investigacions fetes per Mètode 3 en el mes de juliol de 2010 . " Método 3 denomina a l'expedient 20718 com 20718 PSC - Camacho" . La Policia diu que aquest títol relaciona " de manera inequívoca aquest partit amb la gravació de la conversa al restaurant La Camarga " . També hi ha un resum del contingut de l'enregistrament .
Relació de correus fluïda
Tot i que la policia no fa referència a les conclusions del seu informe , el document sí que recull una relació de correus electrònics que es van enviar la detectiu Elisenda Villena , germana de la que va ser assessora jurídica del PSC , Anna Villena , amb l'exsecretari d'organització del partit i actualment diputat al Congrés , José Zaragoza i amb la gerent , Luisa Bruguer . En un dels correus enviat el 13 de juliol de 2010, sis dies després del dinar a La Camarga , Villena parla amb Bruguer i entre comentaris personals li diu : "Tinc una factura per donar-te , imagino que el cap t'haurà informat, i la pregunta és: com vols que ho fem ? " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS