dimarts, 13 d’agost del 2013

Sembla que al ministre de l'Interior té por de quedar-se sense feina. ETA prepara un gest històric de desarmament. La banda terrorista farà públic en les pròximes setmanes un comunicat, acompanyat previsiblement d'imatges en què donarà a conèixer on es troben alguns dels seus zulos i lliurarà una part de les seves armes. No obstant això, el Ministeri de l'Interior no es fia i creu que es tracta d'una trampa.Siempre fencs escoltat, que ETA deixi les armes, que ETA deixi les armes i una vegada que ho volen fer, posem traves. Aquest govern, mira que són inútils.




Els terroristes mouran fitxa després de l'estiu. Concretament, segons la informació de què disposen els experts del Ministeri de l'Interior en la lluita contra ETA ia la qual ha tingut accés El Confidencial Digital, la banda terrorista té previst difondre al mes de setembre un comunicat en què faran un pas sense precedents fins a la data.
Serà un anunci de desarmament en què, fins i tot, ETA podria incloure algunes imatges per deixar constància gràfica de que la seva decisió és real i autèntica.
En què consistirà aquest gest?
Les dades que maneja el Govern espanyol apunten que aquest comunicat d'ETA ajudi consistir en alguna d'aquestes dues possibilitats:
- Un lliurament parcial de les seves armes. La banda terrorista encara conserva desenes d'armes curtes, a més d'algunes de llarg abast. Els terroristes, per tant, lliurarien aquest arsenal als anomenats verificadors internacionals, perquè aquests, al seu torn, transmetin garanties als governs espanyol i francès que el lliurament és real.
Els experts preveuen que sigui un acte similar al que va portar a terme el 1982 la dissolta ETA Polític-Militar. Les fonts consultades per ECD, no tenen constància que, com van fer llavors, vagin a protagonitzar-etarres amb la cara al descobert.
- Una revelació sobre on es troben alguns dels seus zulos. ETA indicaria a les forces de seguretat espanyoles i franceses on es troben ubicats determinats amagatalls en els quals oculten material per fabricar explosius. Facilitarien la seva localització exacta, perquè la Policia pugui procedir a descobrir-los.
No es descarta, fins i tot, que els terroristes s'ofereixin que Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia francesa puguin acompanyen els anomenats verificadors internacionals a comprovar in situ on es troben aquests zulos i procedir a la seva destrucció.
Interior no es fia
Al Ministeri de l'Interior no tenen encara clar quina d'aquestes dues decisions prendrà ETA per escenificar el seu presumpte desarmament. En qualsevol cas, els experts antiterroristes que informen Jorge Fernández Díaz dubten sobre els plans d'ETA, i més aviat creuen que podria tractar-se d'un parany.
Fonts dels serveis d'Informació apunten que en realitat ETA es desfaria únicament d'armes i explosius vells i pràcticament inservibles, que no podrien ser utilitzats. Conservaria, afegeixen, el material operatiu que els convingui per a un futur.
El per què d'aquesta decisió
Segons la informació que manegen els experts antiterroristes, ETA vol aprofitar el moment de debilitat que, sota el seu punt de vista, viu el Govern de Mariano Rajoy per realitzar un gest i impulsar-lo a moure fitxa.
La prioritat per a la cúpula d'ETA és, en aquest moment, la situació dels seus presos. D'aquí que els terroristes vulguin pressionar el Govern espanyol perquè prengui una decisió en les presons, expliquen les fonts consultades.
ETA creu que un gest de desarmament impulsaria Rajoy a suavitzar la política penitenciària i concedir alguns beneficis, com acostaments i excarceracions.
Objectiu: aprofitar el cas Bárcenas
ETA considera que el cas Bárcenas està erosionant al Govern de Rajoy, segons la informació que manegen fonts de la lluita antiterrorista. Per això, pensen que aquest és el millor moment per pressionar l'Executiu.
La banda etarra porta vint mesos parada (des que va anunciar l'alto el foc definitiu) i ha arribat a la conclusió que, després d'aquest gest de desarmament, el Govern espanyol no tindrà més remei que replantejar la seva política antiterrorista.
No a la kale borroka
La informació que maneja Interior apunta que, dels cinquanta etarres que viuen en la clandestinitat, entre un 5 i un 10% d'ells s'està preguntant en aquest moment si seria oportú reprendre en alguna ocasió les armes i dur a terme algun atemptat. No obstant això, la cúpula d'ETA, és a dir, els que manen, estan progressivament apartant aquests dissidents.
A més, hi ha ordre precisa per part d'ETA de no realitzar cap acte de kale-borroka durant aquest estiu, cosa que era habitual en altres èpoques. Els actes vandàlics que hi ha hagut són esporàdics: cap 'borroka' ha sortit al carrer a cremar contenidors o caixers, com sí solia succeir en el passat durant les festes estiuenques al País Basc i Navarra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS