dimecres, 14 d’agost del 2013

L'ajuntament de Cedeira cedeix un alberg a una organització, OJE, organització de gilipolles extraviats, d'origen franquista de forma gratuïta. Leopoldo Rubido (PP) aprova la concessió de l'alberg "Els Pins" a l'Organització Juvenil Espanyola, fundada en temps de Franco i vinculada al Moviment.




 El ple municipal de Cedeira (La Corunya) va aprovar el passat 1 d'agost la concessió de l'alberg "Els Pins" a l'Organització Juvenil Espanyola (OJE), fundada en temps de Franco i vinculada a Falange. L'acord és per deu anys i a cost zero. La proposta va tirar endavant amb els set vots del Partit Popular, tot i el rebuig dels regidors de l'oposició (dos del PSdG i dos d'BNG), segons recull l'acord plenari publicat a la web de la Xunta de Galícia.
La decisió adoptada pel consistori de Leopoldo Rubido (PP) ha aixecat la polèmica entre l'oposició i alguns veïns, segons recull Galícia Confidencial. La OJE, beneficiària de l'acord, va ser fundada a la dècada dels seixanta sota la dependència de la Secretaria General del Moviment.
Després de la mort de Franco, i un cop iniciat el període democràtic, l'Organització Juvenil Espanyola s'ha centrat en l'organització d'actes lúdics per a nens "transmetent valors de esperitualidad, solidaritat, justícia, llibertat, servei ...", segons recull el seu web. En el seu portal d'internet, aquesta organització ofereix multitud d'imatges sobre les activitats desenvolupades en diverses comunitats autònomes. En aquestes fotografies s'observa multitud de nens uniformats amb camisa blava, i adornats amb la bandera d'Espanya al pit. La identitat visual, en què predominen els colors vermell, groc i blau, també evoca temps passats. El símbol de l'OJE està format per una creu i un lleó, acompanyat per l'eslògan "que la llibertat, teva i meva, sigui bandera i recerca incansable".
Per tal de realitzar "activitats culturals-esportives i educació mediambiental", aquesta organització gaudirà de les instal · lacions de forma gratuïta, assumint únicament les "despeses derivades dels subministraments d'aigua, llum, escombraries i IBI" segons indica l'acord municipal. Prèviament haurà d'aportar una fiança de 6.656,91 euros, que li serà reintegrada en finalitzar l'acord.
No és la primera ocasió en què Leopoldo Rubido, alcalde de Cedeira des de 1973, es veu embolicat en polèmiques similars. Rubido va decidir en 1977 construir un monòlit en honor al dictador, quan la democràcia encara s'estava construint al nostre país.
L'alcalde de Cedeira és el segon dirigent del PP gallec embolicat aquest estiu en una polèmica relacionada amb les seves fílies amb el franquisme. El 26 de juliol passat l'alcalde de Baralla (Lugo) va assegurar que els assassinats pel franquisme ho havien estat "perquè ho mereixien".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS