dilluns, 19 d’agost del 2013

Rosell vol treure "alguns privilegis" als indefinits. El president de la patronal: "Els contractes no han de ser els que ens agradin, sinó els que puguem fer en funció de les nostres necessitats. Si hem de contractar per dies, hores, mesos o anys ... fantàstic".




El president de la CEOE, Joan Rosell, ha advocat aquest dilluns per posar el comptador a zero en contractació per combatre la dualitat del mercat laboral, retirant als contractes indefinits alguns dels seus "privilegis" i incrementant per als temporals, que, segons ha destacat, són el 90% dels contractes que es fan "i gràcies".
En declaracions a Onda Cero, Rosell ha reconegut, però, que aquest plantejament té poques possibilitats de veure la llum, ja que els treballadors indefinits no ho acceptarien.
"Estarien disposats els treballadors fixos a acceptar aquestes noves condicions en benefici dels que tenen contractes temporals nous? Seria un experiment important, però no crec que ho acceptessin. Crec que això és Alícia al país de les meravelles", ha admès.
No obstant això, en la seva opinió, llevar als fixos aquests "privilegis, per anomenar-los d'alguna manera"-han estat les seves paraules textuals-donaria lloc a un mercat laboral sense diferències entre indefinits i temporals, en contrast amb el mercat de treball "absolutament dualitzat "que presenta Espanya en aquests moments.
El president de la patronal també s'ha mostrat partidari de reduir les més de 40 modalitats de contractació, actualment existents a quatre o cinc, amb o sense bonificacions, perquè són les que les empreses utilitzen actualment, tot i que ha reconegut que la seva organització ja ha plantejat aquesta proposta a governs de diferent color, sense èxit.
"Desgraciadament no som capaços de convèncer-los que seria molt més fàcil fer quatre o cinc contractes, amb bonificacions o sense, i que deixéssim un temps, tres, quatre o cinc anys, per veure què funciona i que no i treure conclusions", ha assenyalat.
Rosell ha insistit que els contractes han de ser flexibles i respondre a les necessitats de les empreses. "Els contractes no han de ser els que ens agradin, sinó els que puguem fer en funció de les nostres necessitats. Si hem de contractar per dies, hores, mesos o anys ... fantàstic. Estem en un món absolutament flexible", ha explicat.

 
Per als joves, la recepta del dirigent empresarial passa per oferir-los la "màxima formació", amb un contracte de formació i aprenentatge "el més flexible possible". "A tots ens agradaria fer contractes indefinits per a tota la vida i sense problemes, però la realitat és la realitat", ha afegit.Ajudes a aturats lligades a la formació
Preguntat per la situació dels aturats joves i dels treballadors majors que perden la feina, Rosell ha afirmat que els que es queden a l'atur han de rebre "l'ajuda mínima i necessària" per seguir sobrevivint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS