diumenge, 18 d’agost del 2013

Catalunya tindrà la seva pròpia llei de dependència. La Generalitat pretén potenciar el sistema de serveis socials de Catalunya i intentar esmenar les dificultats de finançament actual, fruit dels impagaments de l'Estat.




 La Generalitat està elaborant l'avantprojecte d'una llei catalana de promoció de l'autonomia personal per abans que finalitzi la legislatura el 2016, amb l'objectiu de potenciar el sistema de serveis socials de Catalunya i intentar esmenar les dificultats de finançament actual, fruit dels impagaments de l'Estat. Ho ha explicat la consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté, en una resposta parlamentària recollida per Europa Press, en què afirma que els principis que inspiren la nova llei són la "coresponsabilitat" entre el Govern, els dependents i les famílies, encara que no ha concretat si serà a través d'un major copagament.
La propera norma també persegueix potenciar la prevenció, la transversalitat, l'atenció integral, l'optimització de recursos i la sostenibilitat econòmica, tenint en compte que actualment la Generalitat suporta el 80% del finançament de la Llei de dependència i l'Estat aporta el 20 %, mentre que el marc normatiu estableix que s'hauria de pagar a parts iguals.
El Govern pretén ara "reformular el paper dels serveis socials" actuals amb l'objectiu principal d'evitar duplicitats, encara que mantenint l'esperit de territorialitat i proximitat que actualment té la Llei de serveis socials.
La llei pròpia de dependència també "delimitarà clarament les competències dels diferents àmbits i administracions" que intervenen en el sistema de la dependència, que van des del prisma local fins l'estatal.
Munté ha insistit en la importància de modificar el nom de la llei espanyola de dependència i substituir-lo pel concepte d'autonomia personal: "Es tracta de canviar el paradigma actual centrat en els serveis per un altre centrat en les persones".
Comitè d'experts
Munté ha revelat que actualment un "comitè d'experts" està treballant en un document de bases, per al qual ja ha celebrat quatre reunions plenàries i 16 específiques per temes.
Un cop finalitzat aquest treball previ, el document de bases serà sotmès a la consideració i debat amb representants de persones dependents i de les seves famílies, a més d'amb els partits parlamentaris.
Un cop estudiades totes les aportacions, es procedirà a l'elaboració d'un nou document que ha de servir de guia per redactar el projecte de llei, ha conclòs la consellera, després de recordar que l'objectiu del Govern és culminar el procés en tres anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS