dilluns, 12 d’agost del 2013

Les elèctriques paguen un 7,6% més als seus consellers després de guanyar un 1,9% menys fins al juny. Iberdrola, Endesa i Gas Natural reparteixen gairebé 19 milions d'euros entre els seus vocals en el primer semestre. El major augment de la retribució, del 40,3%, correspon a Endesa, que ha tingut un conseller més en aquest període.




La baixada de salaris que algunes veus, com el Fons Monetari Internacional (FMI) i la Comissió Europea, insisteixen receptar per a Espanya té un ressò impermeable en certs sectors empresarials, en especial, en els quals tenen regulats els seus negocis. En concret, en l'elèctric, i particularment, en els seus tres majors exponents a Espanya: Iberdrola, Endesa i Gas Natural Fenosa.
Les tres principals companyies de repartir entre gener i juny gairebé 19 milions d'euros (18.940.000) entre els membres dels seus consells d'administració, el que suposa un increment del 7,6% respecte als 17.580.000 del mateix període de 2012.
L'augment es va produir malgrat la lleugera caiguda en el benefici de les empreses, que gràcies a l'activitat internacional van aconseguir compensar la caiguda del negoci domèstic, encara que van reduir els seus guanys un 1,94%, fins 3.621,5 milions d'euros.
Per empreses, la que més va pujar el sou als seus vocals ser Endesa, que és també la que pitjor retribueix al seu consell en comparació dels seus rivals.
L'elèctrica, que va guanyar un 2,8% menys fins al juny, va pagar 3.660.000 d'euros als seus consellers en aquest període, un 40,3% més, tot i que cal tenir en compte que en aquest període va comptar amb un vocal més que un any abans (Salvador Montejo, secretari del consell) que, a més, té funcions executives.
Per la seva banda, els membres d'alta direcció del grup van cobrar 12,7 milions, un 4,8% més. En aquest increment va influir la indemnització a un alt directiu que va marxar a principis d'aquest any i el quitança l'empresa no necessita.
Iberdrola, que va reduir el seu benefici un 3% fins al juny, va incrementar la retribució del seu consell un 2,5%, fins 10.780.000 d'euros, el que confirma un any més que és l'elèctrica espanyola que millor paga als seus vocals. L'alta direcció del grup es va repartir 6,4 milions, un 1,4% més.
Per la seva banda, Gas Natural Fenosa va ser l'única que va augmentar els seus beneficis en el semestre, amb un increment del 1,7%. En aquest període, va pagar pràcticament el mateix als seus vocals que un any abans (4,5 milions, un 0,9% més). També va ser l'única que va reduir la retribució de l'alta direcció: un 3,9%, fins 6.290.000 d'euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS