dimecres, 7 d’agost del 2013

Harvard contracta a una investigadora que porta any i mig treballant gratis a Espanya. La investigadora espanyola Leticia Díaz Beltrán, estudiant de postgrau a la Universitat de Jaén (UJA) i experta en biocomputació, ha estat contractada per la Universitat de Harvard després d'un any i mig treballant sense finançament a Espanya en un projecte sobre els gens implicats en el autisme.




Segons ha explicat la Universitat de Jaén a la seva pàgina web, es tracta d'un acord internacional de col · laboració que mantenen la UJA i Harvard Medical School, que permet la mobilitat d'estudiants de postgrau i de personal investigador entre ambdues institucions.
El contracte ha sorgit a partir de la col · laboració desenvolupada entre la Unitat de Biologia Computacional (Center for Biomedical Informatics) de Harvard Medical School, dirigida pel doctor Dennis P. Wall, i el Grup de Recerca de Biologia de Sistemes de la UJA, coordinat pel professor Francisco J. Esteve, on treballava Leticia Díaz.
"Es tracta d'una gran oportunitat per ampliar coneixements i desenvolupar més la meva tasca investigadora", ha explicat Díaz. Per la seva banda, Esteve ha assegurat que "suposa un recolzament molt fort i un avanç molt important a les investigacions que s'estan realitzant, pel prestigi que té aquesta universitat i el grup de recerca amb què col · labora".
El treball d'ambdós grups consisteix a buscar, des del punt de vista molecular, "quins gens estan implicats en l'autisme i la seva relació amb altres malalties autoimmunes per tal de poder detectar possibles dianes terapèutiques i fàrmacs d'aplicació, sobretot per a una intervenció primerenca sobre la malaltia ", segons ha explicat el professor.
"M'AGRADARIA TORNAR"
Aquest contracte a Harvard és d'un any, i després a Díaz li agradaria tornar per començar noves línies d'investigació en la Universitat de Jaén. "Però no sé si serà possible o hauré de buscar-me la vida fora. Tot dependrà de les oportunitats que trobi", ha explicat en declaracions a SaberUniversidad. "De moment l'únic que s'observa és un panorama desolador. Es concedeixen menys projectes i el que s'atorguen disposen de menys diners".
De la mateixa manera, ha denunciat que a Espanya "s'inverteixen diners en formar investigadors perquè altres països recullin els fruits". Per a la científica és "realment trist", sobretot si es té en compte que "es necessitarà tot aquest potencial per sortir de la crisi".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS