dimecres, 7 d’agost del 2013

L'aeroport de Ciudad Real, a subhasta per 100 milions després costar ... 1.000, d'aquesta manera s'intentaria, posar fi a una infraestructura que no només ha tingut gran part de culpa de l'enfonsament de Caixa Castella-la Manxa, sinó que, a més, ha concedit indemnitzacions milionàries a alguns dels seus directius i ha fet ús de les empreses dels propis accionistes per construir l'aeroport.




Més de 1.000 milions d'euros de despesa per obtenir un retorn de (com a molt) 100 milions. Tot un gran negoci. Així és com es presenten les últimes cendres del faraònic aeroport de Ciudad Real, que acaba d'entrar en liquidació per salvar part del deute i dir adéu al més aviat possible un dels majors representants de l'Espanya del malbaratament públic.
Així ho ha ordenat el jutge encarregat de vigilar els moviments de la infraestructura des que entrés en concurs de creditors fa tres anys. El magistrat ha ordenat a l'administració concursal que faci una relació de béns a fi de vendre la massa activa de la infraestructura. Tot es faria mitjançant una subhasta en què el preu de partida serien 100 milions d'euros, una xifra propera a la que es va manejar en els rumors de venda de fa tres anys. En cas de no trobar comprador, es duria a terme una subhasta privada que, en cas de ser igualment infructífera, donaria pas a una subhasta judicial.
100 milions per pal · liar un deute de 529
Encara que l'aeroport es vengués, la xifra obtinguda no seria, en cap cas, suficient per solucionar els alarmants nivells de deute que suporta. En el primer informe concursal, els administradors van establir un deute de 319 milions d'euros, adquirida amb els múltiples creditors de la infraestructura i amb les entitats bancàries que van concedir préstecs per a la solvència del projecte.
No obstant això, al febrer d'aquest any, el Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa (TSJCM) va sentenciar que el preu just establert en les expropiacions dels terrenys circumdants a l'aeroport-quan el Govern de C-LM modificar la llei per permetre la requalificació del sòl rústic a industrial-era molt inferior al que s'havia aplicat. Així, el TSJCM va sumar 210 milions d'euros a un deute que actualment és de 529 milions, cinc vegades per sobre del preu de partida per a la venda de les instal · lacions. Una venda que, a més, ni tan sols asseguraria el manteniment de la llicència de vol.
Els administradors concursals, els primers a cobrar.
Si s'arribés a vendre l'aeroport, els administradors concursals encarregats de gestionar durant els tres últims anys serien els primers a cobrar els seus sous, estimats en prop de dos milions d'euros per cap.
Després d'ells, els 71 treballadors acomiadats en l'últim ERO. Els últims a la llista de cobraments serien els proveïdors de l'aeroport, alguns dels quals van ser, precisament, els que van iniciar el procés que va desembocar en el concurs de creditors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS