dijous, 8 d’agost del 2013

Espanyols per la Independència de Catalunya (EPIC), censurat a Twitter per tercera vegada. El promotor del perfil, Antonio Camuñas, proposava una separació amistosa entre Espanya i la Comunitat Autònoma.




Durant el matí del dimecres 8 els grups, extraordinàriament ben organitzats per manipular Internet, partidaris de la unitat d'Espanya, aconseguien bloquejar, per tercera vegada, el perfil de Twitter EPIC 2014 (@ EPIC_2014), creat pel conegut consultor estratègic, Antonio Camuñas (a la foto).
Uns, nacionalistes espanyols, han aconseguit que Twitter censurés el compte EPIC, utilitzant el robot de la xarxa social, molt sensible a les denúncies de grups organitzats, que han aconseguit que la coneguda xarxa social bloquegés per tercera vegada el compte @ EPIC_2014 a les dotze hores de néixer, possiblement a causa del enviament continuat i sistemàtic de peticions de bloqueig del compte. Pel que es veu, a Twitter encara li queda molt per guanyar en matèria de llibertat d'expressió.
Camuñas va llançar el compte Espanyols per la Independència de Catalunya, sota l'acrònim EPIC, amb el següent missatge: "Compte destinat a promoure i raonar els avantatges de la ràpida separació de Catalunya i Espanya, en benefici de tots". I rematava amb la llegenda següent: "A favor d'un bon veïnatge ibèrica".
El promotor del compte és partidari de no impedir la independència de Catalunya d'Espanya. En conversa amb Hispanidad.com, Camuñas assegura que: "També Cuba, o Portugal, van ser Espanya i ja no ho són. La història és sempre canviant i l'important és mantenir les bones relacions i deixar que cadascú triï el passaport que estimi convenient ".
La posició de Camuñas ha enfadat tant als partidaris de mantenir la unitat d'Espanya com a al PPC i Ciutadans catalans. . La majoria dels secessionistes responien, pensant que es tractava d'un parany encoberta, cosa que nega rotundament el promotor.
Ara bé, sense posar en solfa la sinceritat del projecte EPIC, la veritat és que l'exemple britànic ens permet treure algunes conclusions. Quan David Cameron va acceptar el referèndum escocès per la independència (tan enyorat pels nacionalistes escocesos), la seva opinió favorable a la secessió superava el 50% del cens. Quant va arribar l'hora de la veritat, amb l'eventual pèrdua de posició en la Unió Europea o l'adéu a la lliura esterlina, els partidaris del sí a la consulta per la independència han caigut. No només això, sinó que a Anglaterra ha sorgit el moviment ciutadà "Deixeu-los marxar" (# Letthemgo), partidaris que, en efecte, si els escocesos no volen conviure amb els britànics cal deixar que s'independitzin.
Potser no hagi estat la seva intenció però la veritat és que l'opció EPIC ha pogut contribuir a que els secessionistes catalans se situïn davant les seves pròpies contradiccions ja que els nacionalistes espanyols s'enfronten a les seves pròpies pors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS