diumenge, 18 d’agost del 2013

El malbaratament de diners públics no agafa vacances. Wert subvenciona el teatre i el circ, la radiotelevisió pública ha rebut més de 10.000 milions d'euros en subvencions en l'últim lustre.




1. Els grans ajuntaments espanyols dediquen 1 de cada 3 euros recaptats a despeses de personal. Les dades de liquidació pressupostària lliurats a Hisenda mostren pics de més del 50% a Marbella. En nivells similars trobem als municipis madrilenys de Leganés, Alcobendas, Fuenlabrada o Parla (tots entre el 49% i el 50%). S'han trobat fins i tot municipis en els que 9 de cada 10 euros recaptats anaven al pagament de personal (per exemple, Aljaraque, a la província d'Huelva).
2. El sou base dels eurodiputats puja a 6.200 euros mensuals als quals se sumen dietes. Els legisladors reben complements per dies de treball en què no es controla la seva assistència. Poden també sol · licitar fins 4.243 euros anuals per a viatges varis. A més, reben un "xec educatiu" de 1.000 euros per mes i per nen, així com un extra per a cursos d'idiomes, 22.000 euros mensuals per a la contractació d'ajudants, 4.300 euros en despeses d'oficina ...
3. El Ministeri de Defensa gasta 429.000 euros en el manteniment d'un camp de golf per militars. La instal · lació, situada a Cuatro Vientos, pressuposta aquesta partida anualment.
4. Wert segueix subvencionant el teatre i el circ. El BOE ha publicat partides de despesa per valor de 7,3 milions d'euros. Les activitats que rebran els diners dels contribuents estaran relacionades amb "la difusió del teatre i del circ ia la comunicació teatral i circense".
5. Les diputacions van gastar 5.382 milions en 2012 tot i tenir molt poques competències. Si incloem en aquesta xifra la despesa dels cabildos insulars, els consells provincials i les diputacions forals, parlem de més de 22.000 milions lliurats anualment a aquestes institucions, el deute ronda els 7.000 milions i les despeses de personal suposen al voltant del 50% del pressupost manejat.
6. Les comunitats autònomes van seguir ampliant la seva plantilla d'empleats en 2011. Les últimes dades conegudes parlen de 8.000 persones més per a aquest any. Del conjunt d'empleats públics, 1,6 milions són funcionaris, 613.000 personal laboral i 311.000 interins, eventuals, etc.
7. Després de diversos milers de milions d'euros compromesos per Moncloa en diferents plans de pagament a proveïdors, les comunitats i els ajuntaments continuen tenint 600.000 factures sense pagar. Concretament, més de 3.800 entitats locals han de 1.955 milions, mentre que entre els governs regionals s'acumulen obligacions per 3.500 milions d'euros. Considerant totes les factures pendents, s'estima que hi ha fins a 19.000 milions pendents de pagament per part de les administracions. D'aquesta xifra, almenys 3.000 milions corresponen a impagaments de la Junta d'Andalusia.
8. La Universitat de Girona estima en 40.000 milions anuals el "cost social de la corrupció a Espanya, és a dir, l'impacte sobre la qualitat de vida dels ciutadans". Entre els factors considerats s'inclou "la reducció d'inversió estrangera, els casos que no es detecten o no poden ser provats judicialment, o el desànim en la població, que deixa d'emprendre projectes personals i professionals per por que la corrupció els aturi" .
9. La despesa '"Estat del Benestar" no para de créixer. A Espanya, el total recollit en aquestes partides s'ha passat al 27,4% del PIB, experimentant el major creixement de tota l'OCDE. En les economies desenvolupades, la ràtio mitjana és del 21,9%. A Austràlia, per exemple, aquesta xifra serà del 19,5% del PIB el 2013.
10. Nou capítol de "emprenedoria subvencionat": aquest cop, la Secretaria d'Estat de Turisme convoca 75 milions d'euros dels contribuents per a dos programes de subsidis, coneguts com "Emprendetur R + D + I" i "Emprendeteur Joves Emprenedors".
11. El Ministeri de Foment subvenciona amb 11 milions d'euros a desenes de "transportistes autònoms". El BOE recull amb noms i cognoms el nom dels receptors d'aquests fons públics, que s'embutxaquen respectivament 30.000 euros.
12. La radiotelevisió pública ha rebut més de 10.000 milions d'euros en subvencions al llarg de l'últim lustre. Així ho explica el darrer informe de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, que quantifica en la seva pàgina 114 el cost d'aquestes emissores i canals per als contribuents. D'altra banda, cal assenyalar que La inversió publicitària en el conjunt de les televisions autonòmiques durant el primer semestre de 2013 es va reduir a poc més de 60 milions d'euros davant dels més de 70 recaptats l'any passat. El descens ronda el 15% en termes interanuals.
13. Uns 4.000 buròcrates de la Unió Europea guanyen més al mes que la Cancellera alemanya Angela Merkel. Els sous de les institucions comunitàries van de 2.600-18.300 euros mensuals, però hi ha un "complement de residència" que sufraga fins a 12.000 euros i garanteix l'escolarització dels fills d'aquests empleats públics. L'impost mitjà que paguen aquests treballadors és del 25%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS