diumenge, 4 d’agost del 2013

El Consell de Ministres va aprovar divendres el decret que inclou els nous requisits per optar a les ajudes al estudio.El fill d'una mare soltera que cobri més de 7.646 euros a l'any no tindrà beca màxima. Els alumnes preuniversitaris han treure un 6,5 en les proves d'accés per optar a les beques fixes. Els alumnes de Ciències Socials i Humanitats hauran d'aprovar el 90% dels crèdits per aconseguir la matrícula gratuïta.







El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el Reial Decret que inclou els nous requisits per al programa de Beques. Com ja havia amenaçat el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, seran restrictives en les notes mínimes per a l'accés. Però no només això, també seràs més estrictes en les quantitats dineràries màximes que rebran els alumnes universitaris.
Amb aquesta norma, els estudiants amb les rendes més baixes rebran, com a màxim, una quantitat fixa de 1.500 euros per canvi de residència i la mateixa quantitat de caràcter general. A aquesta xifra se sumaria la matrícula i una quantitat variable que pot estar entre els 60 i els 3.000 euros, depenent del rendiment acadèmic-nota mitjana de l'any anterior-, la renda familiar i el nombre de becaris.
Aquest serà l'import màxim que rebrà un universitari que es trobi en el llindar de renda més baix, és a dir, en el primer fixat pel Ministeri d'Educació per a aquest curs 2013-2014. Aquest inclou, per exemple, a famílies febrer 2 membres els ingressos es trobin entre els 7.278 i els 7.646 euros.
Dins d'aquest exemple, es trobaria una dona soltera amb un fill en edat universitària que no ingressi més de 7.646 euros anuals. És a dir, si la dona cobrés 8.000 euros a l'any, menys de 700 euros al mes, el seu fill passaria a formar part del llindar 2 i no rebria 1.500 euros de la beca general.
Un altre exemple dins d'aquest primer llindar són aquelles famílies tipus -4 membres-els ingressos es trobin entre els 13.909-14.613 euros. Això vol dir que si aquesta família ingressés, en total 1.250 euros al mes, l'alumne passaria a formar part del segon llindar i, per tant, perdria també 1.500 euros de beca general.
Malgrat aquesta mesura prou estricta, basada en els ingressos de les unitats familiars, Wert ha afegit també un requisit més per als alumnes que vulguin entrar a la Universitat el proper curs. El Consell de Ministres ha fixat aquest divendres en un 6,5 la nota mínima de les Proves d'Accés a la Universitat-sense incloure la part específica-per la qual els alumnes podran optar a beques dineràries-beca general i de residència-en la seva primer any universitari. D'altra banda, s'ha mantingut en un 5,5 la que permet l'exempció del pagament de taxes i matrícula.
En el cas d'aquells que vulguin realitzar un postgrau universitari oficial, els alumnes necessitaran, per a optar a beca, un 7 de nota per a aquells màsters que habiliten per a l'exercici de professions regulades. Per a la resta d'ells, la nota exigida serà un 6,5. A tot això se suma que els estudiants de postgrau hauran d'aprovar tots els crèdits amb aquesta mateixa nota mitjana -7 i 6,5 respectivament-per poder renovar la beca al curs següent."Principi d'equitat i dret a l'educació"
A proposta del titular d'Educació, el gabinet ha aprovat el Reial Decret de llindars de renda i patrimoni familiar i les quanties de les beques i ajudes a l'estudi per al pròxim curs, sense nombre determinat de beneficiarios.Una regulació que "respecta el principi de equitat i dret a l'educació "en paraules de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría.
D'altra banda, per mantenir les ajudes s'han establert també requisits diferents en funció de la carrera escollida. Unes pautes que poc han variat de les del curs passat i que, llevat del cas dels ensenyaments tècnics i en Ciències, on es demanava aprovar almenys un 80% dels crèdits i ara n'hi haurà prou amb el 65% per optar a tenir gratis les taxes. No obstant això, per rebre fons, caldrà aprovar totes les assignatures amb una mitjana de 5 o que se superi el 80% dels crèdits matriculats amb una nota mitjana de 6.
Major exigència patiran els alumnes de Ciències de la Salut i Ciències Socials, Arts i Humanitats, on caldrà aprovar el 80 i el 90% dels crèdits respectivament per aconseguir que la matrícula sigui gratuïta. Caldrà, per tant, per accedir a les beques fixes-general i residència-ia les variables que s'aprovi tot-amb un 5 - o que superin aquests percentatges esmentats amb una mitjana del 6,5.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS