dilluns, 15 de juliol del 2013

Primera compareixença de Rajoy després de la publicació dels SMS amb Bárcenas. El president del Govern haurà de tornar a enfrontar-se a les preguntes dels periodistes en una roda de premsa amb el primer ministre polonès.




El president del Govern, Mariano Rajoy, s'enfronta aquest dilluns a la seva primera compareixença pública des que fa una setmana es van publicar noves revelacions en relació amb l'anomenat cas Bárcenas. Al final de la cimera hispano-polonesa que se celebra a Madrid, el cap de l'Executiu i el seu homòleg polonès, Donald Tusk, oferiran una roda de premsa al Palau de la Moncloa.
Després d'una setmana en què Rajoy ha obviat aquest cas i ha optat pel silenci, serà la primera vegada que els periodistes podran preguntar públicament al president per les últimes informacions que ha publicat el diari El Mundo.
Aquest diari va publicar una conversa amb l'extresorer del PP Luis Bárcenas en què aquest assegura que durant més de 20 anys hi va haver finançament irregular al partit. El mateix rotatiu difondre també uns suposats apunts comptables que recullen el pagament de sobresous a Rajoy quan era ministre amb José María Aznar, així com una sèrie de missatges SMS entre Bárcenas i el cap de l'Executiu.
Fonts del Govern i del partit coincideixen respecte a les anotacions comptables en què no hi ha novetat en el publicat sinó que és "més del mateix" i que el PP ja ha donat les oportunes explicacions fent pública la seva comptabilitat i remetre al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz. A més, destaquen que el mateix Rajoy ha negat haver cobrat diner negre i ha fet públiques les seves declaracions de renda dels últims 10 anys. Quant als missatges, creuen que forma part d'una estratègia de xantatge de Bárcenas per impedir l'acció de la justícia, que no obstant això no ha tingut èxit, perquè l'extresorer és a la presó.
Divendres passat la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va justificar que Rajoy no vagi al Parlament per parlar sobre el cas Bárcenas per entendre que es tracta de "fets idèntics" sobre els quals ja ha contestat a preguntes dels grups al Congrés durant els mesos de gener, febrer, març i abril.
La resposta de Rajoy aquest dilluns al Palau de la Moncloa cobra encara més expectació perquè es produeix el mateix dia en què el jutge ha cridat a declarar Bárcenas, en resposta a la petició per dues de les acusacions populars després de la publicació per El Món de supòsits originals dels apunts atribuïts a Bárcenas.
Divendres es va preguntar a la vicepresidenta del Govern si té por que la declaració de Bárcenas davant l'Audiència Nacional creu dificultats al president del Govern. Sáenz de Santamaría es va limitar a dir que aquesta citació el que demostra és que funciona l'Estat de Dret i s'aplica la llei.Cimera hispano-polonesa
Encara que l'atenció mediàtica estigui centrada en l'anomenat cas Bárcenas, la IX cimera hispano-polonesa tindrà un marcat caràcter econòmic, amb la crisi i les reformes que s'estan duent a terme com a tema principal.
Segons l'agenda facilitada per Moncloa, el cap de l'Executiu i el president de la República de Polònia mantindran una reunió bilateral. També hi haurà reunions paral · leles dels ministres espanyols i polonesos, així com una reunió plenària.
Els dos mandataris compareixeran en roda de premsa poc abans de les 15.00 hores de la tarda, segons l'horari previst. L'anterior cimera bilateral entre Espanya i Polònia es va produir l'abril de l'any passat a Varsòvia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS