dilluns, 15 de juliol del 2013

Nous joguines per combatre els disturbis de carrer. En ple debat sobre la utilització de les bales de goma, la partida per al material antiavalots augmenta dels 173.670 euros el 2012, a 3,26 milions el 2013.




La profunda crisi econòmica i social en què viu Espanya, ha provocat la multiplicació de manifestacions i protestes de bona part de la societat civil, que demana una manera diferent de fer política. L'augment de la consciència crítica ciutadana no ha servit, de moment, perquè el Govern del Partit Popular variï les seves polítiques, però si per respondre a aquest malestar amb mesures que es tradueixen, per exemple, en la destinació que el Ministeri de l'Interior donarà al seu pressupost en els propers anys.

Així, es va passar dels 173.670 euros de 2012, a 3,26 milions d'euros el 2013 a la partida destinada a la compra de "Material Antiavalots i Equipaments Específics de Protecció i Defensa". Per 2016, la inversió prevista sobrepassaria els 10 milions d'euros. Una quantitat que servirà per reposar i modernitzar el material que utilitzen les unitats antiavalots. Un material que inclou armilles antibales, gasos lacrimògens, porres, escuts, i pilotes de goma. Al seu torn, la Generalitat de Catalunya va anunciar el passat 12 de juny que els Mossos d'Esquadra disposarien, ja per al mes de juliol, d'un camió policial equipat amb diversos canons d'aigua i amb un abast de fins a 60 metres de distància per dispersar els manifestants. Una imatge que, fins ara, als carrers espanyoles només era un record lligat a la Dictadura franquista i difuminat des de la Transició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS