dimecres, 10 de juliol del 2013
L'FMI apaga la llum al final del túnel. L'FMI desmunta les previsions de creixement del Govern que promet Rajoy per al 2014. Per a un creixement i una creació d'ocupació 'més forta', hi ha posar en pràctica 'polítiques per reduir la fragmentació dels mercats financers, donar suport a la demanda, i reformes del mercat de productes i del mercat laboral'.
El creixement no tornarà a Espanya amb Nadal, com promet el Govern. A final d'any és quan el departament de Luis de Guindos preveia la tornada al creixement, tot i que no es reflectiria en un any en positiu fins a 2014, amb un creixement del 0,5%.
Segons el Fons Monetari Internacional, tampoc hi haurà creixement l'any que ve.
L'FMI va mantenir aquest dimarts les seves previsions de contracció de l'economia espanyola per al 2013 en un 1,6% i va retallar notablement les de 2014, fins a un creixement nul, set dècimes menys que el pronosticat a l'abril.
Aquestes noves estimacions, que apareixen en l'actualització de l'informe 'Perspectives Econòmiques Globals de l'FMI (que pots consultar en anglès aquí), contrasten amb les últimes donades pel Govern, les quals contemplen una contracció del 1,3% per al 2013 i un creixement positiu del 0,5% per al 2014.
El Fons va emmarcar la dada negativa espanyol en una "contracció més profunda del que s'esperava" a l'eurozona, per a la qual preveu un creixement negatiu del 0,6% aquest any, enfront del 0,4% estimat l'abril, i un retorn a l'expansió del 0,9% el 2014, també una dècima menys que en l'anterior informe.
Entre les causes d'aquesta caiguda a la zona euro, l'organisme internacional cita "l'escassa demanda, una confiança deprimida i febles balanços de comptes (...) així com l'impacte de l'ajust fiscal i les condicions financeres".
ELS ALTRES PAÏSOS EUROPEUS CREIXEN
Aquest any, Itàlia estarà al capdavant de la recessió en l'eurozona, amb una contracció del 1,8% (tres dècimes pitjor que el calculat a l'abril), mentre que França també tancarà en negatiu amb un 0,2% (una dècima més que en les últimes previsions).
No obstant això, ambdues economies retornarien al creixement positiu en 2014 amb un 0,7% en el cas d'Itàlia i del 0,8% en el de França.
Fins i tot Alemanya, l'actual motor econòmic de l'euro, veu revisades a la baixa les perspectives de creixement, que són ara del 0,3% per al 2013 (tres dècimes menys que a l'abril) i de 1,3% per 2014 (una dècima menys que en l'anterior informe).
La institució internacional dirigida per Christine Lagarde ha insistit en la importància de posar en pràctica 'polítiques per reduir la fragmentació dels mercats financers, donar suport a la demanda, i reformes del mercat de productes i del mercat laboral' com a elements 'crucials' per a un creixement i una creació d'ocupació 'més forta' a la zona euro.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS