dimarts, 9 de juliol del 2013

Els feixistes de la FAES preocupats perquè Espanya no té prou efectius per ocupar i sotmetre a Catalunya. El catedràtic d'Economia de la Universitat Complutense de Madrid i habitual en els estudis de la FAES, l'ultradretà Mikel Buesa, calcula les necessitats d'efectius per a l'ocupació i el control efectiu de Catalunya.




 Buesa assegura que seria necessària una força de l'ordre de 270.000 soldats, efectius que actualment no es troben disponibles a Espanya. Segons l'ultra col · laborador de la FAES, "les Forces Armades espanyoles compten amb un total de 134.772 homes i dones, incloent els militars de carrera i de complement, les classes de tropa i marineria i els reservistes voluntaris, és a dir, encara que es mobilitzessin completament , els exèrcits només arriben a la meitat dels efectius teòricament necessaris per restablir l'ordre constitucional en cas que es produís la secessió ".

Sobre el paper de la Guàrdia Civil, l'ultra assegura que "si fins i tot aquesta força sumés la totalitat dels seus 80.210 membres, la capacitat militar d'Espanya és dubtosa per aconseguir aquest objectiu", en referència a l'ocupació de Catalunya. Li faltarien uns 55.000 efectius, en nombres rodons, sense explicar que a "Catalunya hi ha actualment 16.654 mossos i 10.894 policies locals, és a dir, una força amb més de 27.000 efectius amb experiència en l'ús de la força armada".
 
Qui donaria les ordres d'ocupació és el Govern espanyol i no el Rei. Assegura Buesa que "més enllà de la mida de la força que és possible mobilitzar està la qüestió política. D'acord amb la Constitució, és missió de les Forces Armades la defensa de la integritat territorial d'Espanya, i encara que el seu comandament suprem correspon al Rei, estan subordinades al Govern ", per tant, Buesa atorga al govern de l'estat, i no al Rei , la capacitat de donar l'ordre d'ocupar Catalunya. en cas de secessió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS