divendres, 19 de juliol del 2013

Els magistrats del TC propers a FAES porten "el signe de Caín". "El sentit comú" aconsella que els membres del tribunal no estiguin afiliats a un partit.




Enrique López, el magistrat més polèmic del Tribunal Constitucional abans de descobrir que el president, Francisco Pérez dels Cobos, va ser militant del PP, manifest aquest divendres que s'ha "sobredimensionat" aquest últim fet, tot i que alhora admet que "el sentit comú "aconsella que els membres del tribunal no estiguin afiliats a un partit. Va destacar que per aquest motiu Pérez dels Cobos va deixar de pagar quotes al Partit Popular el 2011.
El nomenament pel Govern de López com a magistrat del Constitucional, el passat mes de juny, va ser objecte de controvèrsia per discutir per diversos membres del tribunal les seves credencials com a jurista de reconeguda competència per formar part de l'òrgan. El PSOE, per la seva banda, ha criticat la seva proximitat al PP. López ha participat més de 50 vegades com a ponent per a la fundació FAES, que presideix José María Aznar.
En declaracions a la COPE, Enrique López ha indicat que a Espanya, igual que a Itàlia, Portugal, Alemanya o els Estats Units, el sistema d'elecció dels magistrats del Constitucional "respon a lògiques polítiques". Però, al nostre país, aquesta circumstància "trasllada al nomenat una mena de signe de Caín", ha lamentat López, que ha instat els jutges a tractar de fer desaparèixer aquesta idea mitjançant "l'exercici i la reivindicació diària".
El magistrat del Tribunal Constitucional ha afirmat que la notícia sobre la militància del president d'aquest tribunal, Francisco Pérez dels Cobos, en el Partit Popular s'ha "sobredimensionat", i ha criticat la importància que es dóna al "aspecte formal de la militància ".
El president del TC va admetre aquest dijous davant el ple de l'alt tribunal que va pagar quotes com a militant al PP entre 2008 i 2011 i que a partir d'aquest any va deixar de fer-ho. López ha opinat que s'ha produït "una sobredimensió" de la notícia, "una utilització no interessada però sí sobreactuada del fet".
Després d'escoltar les explicacions del president, cap dels magistrats que componen el TC va sol · licitar la seva renúncia ni va emetre cap queixa durant la reunió. Segons López, Pérez dels Cobos va fer "un relat objectiu dels fets", després de la qual "es va crear un consens basat en el mer estudi de la llei", que "és la que és".
Després d'indicar que en aquest cas no existia una incompatibilitat, ha reconegut que això "no vol dir que el sentit comú aconselli la militància", i per això Pérez dels Cobos "no ha tornat a pagar més quotes" al partit des de 2011.
El jutge ha subratllat que el tribunal del qual forma part s'ha marcat des del principi l'objectiu "no només de treballar amb independència i imparcialitat, com s'ha fet sempre, sinó a més semblar-ho" davant la societat, "al marge de l'origen del nomenament de cadascun dels seus membres ". "L'important és que, pensin el que pensin els magistrats", que tenen "ideologia", manifesten "un alt grau d'independència" a través de les seves decisions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS