dilluns, 29 de juliol del 2013

El president del Govern, Mariano Rajoy, anunciarà aquest dijous, una nova llei de finançament de partits polítics que endurirà considerablement l'accés al finançament privat. Després d'haver-nos espoliat a tots fins portar-nos a la ruïna i la misèria i enriquir-se a costa nostra, posarà un nou límit a aquestes donacions per al finançament dels partits i deixarà fora de les mateixes a constructores i empreses que siguin beneficiàries de contractes amb l' Administració.




El president del Govern, Mariano Rajoy, anunciarà aquest dijous, en el transcurs de la compareixença parlamentària que tindrà lloc al Senat a petició pròpia, l'elaboració d'una nova llei de finançament de partits polítics que endurirà considerablement l'accés al finançament privat per part d'aquests, com a part d'una oferta d'acord més ampli contra la corrupció que inclourà altres mesures.
Segons han assenyalat a aquest diari fonts del PP, aquesta nova llei prohibirà, per exemple, les donacions anònimes a les fundacions dels partits polítics-permeses després de la reforma de 2007, que ja va prohibir les donacions anònimes als propis partits-, posarà un nou límit a aquestes donacions i deixarà fora de les mateixes a constructores i empreses que siguin beneficiàries de contractes amb l'Administració a partir d'una determinada quantitat.
La llei establirà, a més, l'obligació que els partits polítics es sotmetin a una auditoria externa anualment, a més del control del Tribunal de Comptes, i per facilitar la tasca d'aquest a partir de l'aprovació de la nova norma desapareixeran les comptabilitats locals i regionals dels partits, que estaran centralitzades en una sola comptabilitat a nivell nacional, o regional en el cas dels nacionalistes.
A més d'aquest canvi en la llei de finançament, el president del Govern anunciarà també l'enduriment de les penes per delictes de corrupció, i s'inclourà com a tal el finançament il · legal dels partits polítics, que fins ara només era una irregularitat administrativa. La intenció del president del Govern és oferir un pacte a la resta dels partits contra la corrupció, però si no hi ha acord "el PP està disposat a caminar sol en aquesta direcció", assenyalen les fonts.
No eludirà el cas Bárcenas
Aquestes mateixes fonts han assenyalat que el president del Govern no eludir el cas Bárcenas. És més, aquest cop sí se li ha d'escoltar nomenar l'extresorer, bé pel seu nom, bé pel càrrec que va ocupar en el partit. El president de l'Executiu va a deixar clar que ni ell ni el seu partit han tingut res a veure amb les activitats de Bárcenas, almenys des que ell és president, la qual cosa implicarà deixar la porta oberta a les responsabilitats d'altres abans que ell.
En principi, la intenció del Rajoy és deixar clara la seva honorabilitat i la del seu partit davant les acusacions d'un delinqüent que està a la presó i que només busca la seva pròpia salvació, i oferir a la resta de grups aquest pacte contra la corrupció sobre l' base que és un problema que afecta a tots. Però si l'oposició, tal com ha anunciat el PSOE de Rubalcaba, insisteix a demanar la seva dimissió, el to del debat variarà substancialment.
"Ni Rubalcaba ni el PSOE estan en condicions de donar lliçons a ningú, i més quan el president d'aquest partit està a la vora de la imputació pels ERO a Andalusia", assenyalen aquestes fonts, deixant clar quin serà el fons del debat parlamentari " si els altres grups insisteixen a anar per aquest camí ". Així," des dels ERO al cas Palau, cap partit es lliura dels seus propis dimonis en aquest assumpte, després millor que el debat sigui sobre el futur, més que sobre el passat " , conclouen.

1 comentari:

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS