dimarts, 30 de juliol del 2013

DRET A DECIDIR. Miquel Roca "La llei de consultes és constitucional " .L'exsecretari general de CDC recorda a l'Estat que ja va cedir sobirania a Catalunya quan li va permetre un referèndum sobre l'Estatut .




L'advocat i exsecretari general de CDC, Miquel Roca, ha assegurat avui al Parlament que la llei de consultes que aprovarà el legislatiu català és constitucional, però que el Tribunal Constitucional dirà que no és així. Roca ha afegit que no li mereix credibilitat l'alt tribunal, després de la sentència que va dictar contra l'Estatut.

Ha recordat que el TC ha respectat articles de l'Estatut andalúsque van ser copiats del de Catalunya, quan en el cas català han quedat anul·lats per la sentència.

Roca ha comparegut en el torn dels experts que han estat citats per parlar de la llei de consultes. L'advocat ha afirmat que el debat del procés sobiranista és polític, i no pas jurídic com s'argumenta des del govern espanyol. També ha explicat que en el seu dia es va decidir a la Constitució que els referèndums no serien vinculants, perquè hi havia por a la possibilitat que l'extrema dreta impulsés als anys 80 una proposta de pena de mort. Només sónvinculants els de reforma de la Carta Magna i els de la reforma dels Estatuts de les "nacionalitats històriques".

Roca ha remarcat especialment el fet que l'Estat ha cedit part de lasobirania
 a Catalunya quan va permetre que votés en referèndum sobre el seu Estatut. "La constitució excepcionalment delega al poble de Catalunya l'aprovació o rebuig del seu Estatut. Vostès facin d'això l'ús que els convingui", ha afegit. També ha remarcat que la realitat social crea norma, tal com diuen especialistes com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS