dissabte, 8 de juny del 2013

¿Quina carrera cal cursar per dedicar a la política del PP? Estudis per arribar al Parlament.




Et examines de selectivitat aquest any i encara dubtes en l'elecció de la teva carrera? T'apassiona la política però no saps què has d'estudiar per arribar al Parlament? L'opció preferida dels membres del Govern i dels que ocupen un escó a les Corts és, sens dubte, Dret.
Si vols treballar algun dia a La Moncloa, és el camí més directe. Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, Alberto Ruiz-Gallardón, José Ignacio Wert o Miguel Arias Cañete van optar per submergir-se en els seus anys d'estudiants en l'univers de les lleis. Tots els presidents de la democràcia, a excepció de Leopoldo Calvo-Sotelo, que era enginyer de camins, clavar els colzes per aprendre articles i decrets.
L'altra opció amb més possibilitats per preparar és la de Ciències Polítiques. Amb aquests estudis pots aprendre molts dels secrets d'aquest complicat món, com la ministra de Sanitat, Ana Mato.
Però també és compatible sentir la crida de la política i estudiar carreres, tan aparentment diferents, com Químiques. És el cas del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. I hi ha també polítics que van estar de joves envoltats de plànols i projectes, com el president del Senat, Pío García-Escudero, que va estudiar per vocació Arquitectura.
ALFREDO PÉREZ RUBALCABAMolts abans de ser el líder dels socialistes, Alfredo Pérez Rubalcaba, va estudiar Químiques a la Universitat Complutense.
MARIANO RAJOYLlicenciat en Dret per la Universitat de Santiago i registrador de la propietat. És la combinació per ser president del Govern.
Pío García EscuderoLa primera 'vocació' del president del Senat va ser estudiar Arquitectura. Va obtenir el seu títol a l'Escola Tècnica Superior de Madrid.
IGNASI URKULLUEl lehendakari va optar per estudiar Magisteri al seminari de Derio i després especialitzar-se en gestió de centres d'oci a la Universitat de Deusto.
SORAYA SÁENZ DE SANTAMARÍALa vicepresidenta del Govern es va llicenciar en Dret per la Universitat de Valladolid i després va aprovar les oposicions per ser advocat de l'Estat. Una dona de lleis.
ANA PASTORSi no hagués sentit la crida de la política, hauria treballat en un hospital.La ministra es va llicenciar en Medicina a la Universitat de Salamanca. Va arribar a dirigir el Ministeri de Sanitat en el Govern de José María Aznar.Ara té a les mans les infraestructures del país.
JORGE FERNÁNDEZ DÍAZNo es va dedicar en els seus anys joves a estudiar temes de seguretat i d'immigració.L'actual ministre de l'Interior és ... enginyer industrial per l'Escola Tècnica Superior de Barcelona. ¿La seva especialitat? Organització Industrial.
RAMÓN LUIS VALCÁRCEL¿Què estudiar per arribar a ser president autonòmic? Una opció és Filosofia i Lletres, com el cap de l'Executiu murcià.Abans del seu salt a la política, va exercir també de professor d'Història de l'Art.
JESÚS POSADAEstudiar Enginyeria de Camins no té molt a veure amb posar ordre al Congrés dels Diputats. Quina s'ho diguin al president de la Cambra Baixa!
CRISTÓBAL MONTOROEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques ja tenia clar que volia estar entre els números. A la Universitat Autònoma de Madrid es va doctorar en Ciències Econòmiques i Empresarials.
IRENE LOZANOUn altre camí per arribar al Parlament és la carrera de Filologia Hispànica. La diputada d'UPyD va passar per la Universitat Complutense per estudiar-la.
IGNACIO DIEGOEls enginyers tècnics agrícoles tenen en el president de Cantàbria un referent si es llancen a l'arena polític.
CAIUS LARANo cal passar necessàriament per les aules universitàries. El coordinador federal d'IU, Cayo Lara, era agricultor.
EDUARDO MADINAEl parlamentari del PSOE va estudiar Història Contemporània a la Universitat de Deuto. Sempre és necessària aquesta formació en l'Hemicicle de la Cambra Baixa.
ANA MATOPer descomptat, Ciències Polítiques és la carrera més vinculada a aquesta professió. La ministra de Sanitat, Ana Mato, ho va veure clar i va decidir llicenciar-se en aquesta especialitat a la Complutense.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS