dissabte, 29 de juny del 2013

Lloguer de 584 euros per un sou de 403. Madrid vol desnonar una família que li és impossible accedir a un habitatge social. La jutge ha ajornat indefinidament el desnonament, ja que si aquest s'executa no tindran possibilitat d'accedir a un altre sostre.




L'ajuntament de Madrid ha demanat el desnonament d'una dona i els seus tres fills menors d'edat pels mesos de lloguer que aquesta família deu a l'Empresa Municial de l'Habitatge, tot i que han admès que és gairebé impossible que puguin accedir a un habitatge social.
Així es recull en un escrit enviat per aquesta administració a la jutgessa del cas, Lourdes Menéndez que ha ajornat l'execució del llançament de manera indefinida atès que no hi ha garanties per a la família d'optar a viure en un altre lloc.
Menéndez, que ja va paralitzar al març el desnonament fins que finalitzés el curs escolar, ha instat prèviament a Ajuntament i Comunitat de Madrid que li comuniquessin en un termini de trenta dies com anaven a reallotjar la mare i els tres nens. Segons l'escrit conegut ara, l'administració sol · licitar una casa d'aquest tipus per a aquesta família, però no s'ha tornat a pronunciar sobre això, com recull la jutge.
Finalment, la pròpia Empresa Municipal d'Habitatge ha respost als repetits requeriments de la magistrada admetent que aquesta família tindria "possibilitats escasses per no dir nul · les" l'accés a una casa social.
En la seva providència, la jutgessa ha ressaltat que "les administracions públiques requerides pel tribunal no han explicat quines mesures concretes adoptaran", tot i que va fer la petició en dues ocasions.Lloguer de 584 euros per un sou de 403
La jutge atorgava en el seu acte de març "particular rellevància" que qui instava el desnonament fos precisament l'Empresa Municipal de l'Habitatge i Sòl, la qual, recordava la jutge, explica a la seva pàgina web que "és una societat anònima amb capital 100 per 100 municipal que desenvolupa la política d'habitatge de l'Ajuntament de Madrid ".
Aquesta empresa diu a la seva web, recordava la jutge, que "no només facilita l'accés a l'habitatge als sectors amb més dificultats, sinó que compleix amb altres directrius de la política d'habitatge, amb un marcat caràcter social".
La dona desnonada té al seu càrrec tres fills menors d'edat, de 12 anys, 11 anys i 11 mesos, i va pagar durant sis anys el lloguer a l'EMV de 582,61 euros mensuals més altres 55,64 euros en concepte de despeses de comunitat, fins que la seva situació econòmica (ingressos actuals en una empresa de neteges de 403,76 euros nets al mes) li va fer impossible abonar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS