diumenge, 30 de juny del 2013

Guia de la llei de suport als emprenedors: què guanya i perd el petit empresari. Hisenda pot embargar la llar. Els acredores privats, no. El creditor privat podrà tenir treus en l'arbitratge. Hisenda, no. No caldrà provar solvència en obres públiques inferiors a 500.000 €. Menys cotitzacions per pluriempleats que també són autònoms. Més deduccions i facilitats per crear una empresa.




El Govern va presentar el seu avantprojecte de llei de suport a l'emprenedor i la seva internacionalització amb la intenció de "facilitar la cultura i la iniciativa emprenedora", "facilitar la segona oportunitat" i "garantir que els currículums en l'ensenyament primari i secundari incorporin competències en emprenedoria ".
Aquesta guia intenta recopilar les mesures tangibles de la nova llei, "una de les reformes estructurals més importants del programa reformista del Govern". La seva entrada en vigor i la lletra petita d'algunes mesures encara es desconeixen.El petit emprenedor no ho perdrà tot .
S'ha creat una nova figura mercantil: l'emprenedor de Responsabilitat Limitada (ERL).
Aquest emprenedor no pagarà els deutes de la seva empresa amb el seu habitatge habitual si el valor de la llar no supera els 300.000 euros. A canvi, per protegir els seus creditors, "s'arbitren les oportunes mesures de publicitat registral de la limitació de responsabilitat".
Tanmateix, hi ha una excepció: si els deutes són amb l'administració (obligacions de Dret Públic), la limitació de responsabilitat de l'emprenedor no s'aplicarà i podria perdre la llar.
D'altra banda, per a autònoms i emprenedors de responsabilitat limitada, s'amplia d'un a dos anys del termini que hi ha entre la notificació de la primera diligència d'embargament i la realització material de la subhasta quan el bé alienat sigui la residència habitual i l'embargament ho faci Hisenda o la Seguretat Social.Pluriempleat .
El Govern reduirà les quotes a la Seguretat Social quan es cotitzi al règim general i s'hagi cotitzar tambén en un altre règim a temps complet en tenir una activitat econòmica alternativa.
L'Executiu vol estimular així noves altes en el Règim Especial de Treballadors Autònoms. No obstant això, no explica l'abast de la reducció de les cotitzacions.Més barat muntar una empresa .
La nova llei ha creat un nou subtipus societari: la Societat Limitada de Formació Successiva, que hauria de poder crear en quatre hores amb un cost de quaranta euros.
Aquestes podran tenir un capital inferior a 3.000 euros i funcionaran amb un règim idèntic al de les societats de responsabilitat limitada.
La diferència és que tindran certes proteccions per als interessos de tercers. Per exemple es limitarà a la retribució de socis i administradors, que tindran més responsabilitat en cas de liquidació. El Govern no ha detallat més d'aquesta figura.Treu en el deute, llevat amb Hisenda .
L'avantprojecte de llei preveu un mecanisme de negociació extrajudicial de deutes d'empresaris, ja siguin persones físiques o jurídiques, davant d'un registrador mercantil o un notari que al seu torn designaran a "un professional idoni i independent" que impulsi l'acord.
En el cas dels deutes amb creditors privats, la Llei preveu que es puguin pactar treus de fins al 25% dels préstecs i esperes de fins a tres anys. En el cas de les administracions, com Hisenda i la Seguretat Social, no hi haurà treus i només es podrà ajornar el pagament.
L'acord extrajudicial tampoc afectarà els préstecs amb una garantia "especialíssima", com la garantia real. En aquest cas el bé deixat com a aval respon pel deute.Més flexibilitat, menys control .
El Govern eleva el llindar en què s'exigeix ​​la classificació de les empreses per fer contractes d'obres i serveis públics. Aquesta classificació implica que les empreses han de justificar anualment la seva solvència econòmica i financera i, cada tres anys, la seva solvència tècnica i professional.
En els contractes d'obres s'elevarà aquest mínim de 350.000 a 500.000 euros, mentre que en els serveis s'incrementarà de 120.000 a 200.000 euros.
La garantia en els contractes d'obra es podrà realitzar amb la retenció en el preu. A més s'escurcen de 12 a 6 mesos els terminis per tornar les garanties si l'adjudicatària és una pime.
L'administració podrà rescindir el contracte amb les pimes en sis mesos en comptes dels vuit que havia de termini fins ara.Sense pagar l'IVA fins no cobrar la factura .
Es poden acollir al criteri de caixa en el pagament de l'IVA aquells autònoms i pimes que no facturen més de dos milions d'euros.
Això vol dir que podran optar per retardar la meritació (moment en què es realitza l'operació) i la declaració i ingrés de l'IVA repercutit (l'impost un cop afegit a la factura) fins al moment de cobrament, "total o parcial", l' client.
Tanmateix, retardar el pagament de l'IVA suposarà igualment endarrerir la deducció de l'impost suportat en les seves adquisicions als proveïdors.Paperassa .
Les administracions públiques han d'eliminar, "almenys", una càrrega administrativa per cada una de nova que introdueixin.
Funeràries, autoescoles, escoles d'ensenyament, joieries i serveis recreatius i culturals no necessitaran llicències municipals. S'eleva a 500 metres quadrats la superfície alliberada abans de demanar permís als ajuntaments.
Les empreses amb menys de 50 treballadors només contestaran una enquesta de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) en el seu primer any d'activitat.
Les empreses no hauran de tenir un llibre de visites a cada centre laboral a disposició d'Inspecció de Treball.
El Govern no concreta fins a quin llindar elevarà el màxim per formular el balanç, la memòria i l'estat de canvis en el patrimoni net abreujats, així com aquelles empreses que estan exemptes de formular l'estat de fluxos d'efectiu.Incentius fiscals .
Les empreses que facturin menys de 10 milions podran deduir-se un 10% dels beneficis quan es reinverteixin en l'activitat econòmica.
Les deduccions per R + D + I d'un exercici no quedaran sotmeses a cap límit en la quota íntegra de l'Impost Sobre Societats i podran recuperar-se amb un límit de tres milions d'euros anuals "si bé amb una taxa de descompte respecte a l'import inicialment previst de la deducció, sempre que es mantinguin les activitats d'R + D i l'ocupació ".
En el cas de les rendes procedents "de determinats actius intangibles", que el Govern no concreta, l'incentiu recaurà sobre la renda neta derivada de l'actiu cedit i no sobre els ingressos procedents del mateix.'Inversor àngel' .
Els 'inversors àngels' (Business Angels, en anglès), mecenes dels emprenedors, gaudiran d'una deducció del 20% en la quota estatal de l'IRPF per la seva inversió en entrar a la societat. La base màxima serà de 20.000 euros anuals.
Així mateix gaudiran d'una exempció total de les seves plusvàlues en sortir de la societat. Per a això hauran de reinvertir els diners en una societat nova o de recent creació.Residència per a inversors de l'est .
El Govern facilitarà la concessió del permís de residència a aquells estrangers que comprin habitatges per sobre de 500.000 euros, mesura amb la qual l'Executiu espera atreure fortunes de països com Rússia i la Xina.Tràmit per Internet .
L'Administració General de l'Estat, les comunitats autònomes i les entitats locals crearan una plataforma digital, "Emprèn en 3", per a realitzar els tràmits amb aquestes administracions simultàniament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS