dijous, 6 de juny del 2013

L'Alt Comissionat del Govern per a la Marca Espanya, ha afirmat aquest dijous que les fotografies que va publicar el diari The New York Times amb què pretenia denunciar que a Espanya havia pobresa es van realitzar "amb mala fe" i van danyar la imatge del país. Suposo que quan el Comissionat parla de mala fe es refereix al fet de no publicar les fotografies dels ciutadans que degut a la pobresa extrema an suïcidat.




"Algunes d'aquestes imatges, realitzades amb manifesta mala fe, com aquestes de les persones buscant menjar, que no buscaven menjar (...), han fet mal i no es contraresten fàcilment", ha reconegut en una entrevista a RNE recollida per Europa Press.
No obstant, ha afegit, "no afecten res més que a una preocupació sobre el país que, per una altra sèrie d'elements, s'ha anat alleugerint, s'ha anat fent menor". A més, segons Espinosa dels Monteros, això va afectar la imatge conjuntural d'Espanya, però la imatge estructural-com un país "acollidor, simpàtic i amb un estil de vida atractiu" - no ha canviat.
L'Alt Comissionat ha destacat que la imatge econòmica va tocar fons en els mesos de juliol, agost, setembre i octubre de 2012. Però "els mesuraments que hem tingut després indiquen que aquesta pressió, sobretot en aquests temes d'imatge econòmica de pobresa, de misèria, de preocupació per si Espanya podria tornar els crèdits, ha baixat molt considerablement", entenent-se que l'economia és "sòlida "malgrat que està travessant dificultats" transitòriament ", ha explicat.
Espinosa dels Monteros ha afirmat que en les seves converses amb el president del Govern, Mariano Rajoy, han parlat de que "comença a haver alguns motius per pensar que les coses no es van a deteriorar més i que a partir d'aquí es pugui anar millorant en tots els fronts ".
Imatge global d'Espanya, no per CCAA
Respecte al paper individualitzat de les comunitats autònomes a l'exterior per fomentar el coneixement de la seva cultura, l'Alt Comissionat ha assenyalat que el propòsit de la institució i del Ministeri d'Exteriors és que la Marca Espanya "sigui de tots" i que "actuï com paraigües d'una sèrie d'accions sectorials i regionals ", i ha assegurat que hi ha algunes comunitats que ho entenen amb" claredat "però altres" insisteixen una mica a diferenciar-se ".
En aquesta línia, ha manifestat que una utilització racional dels recursos "aconsella" crear una imatge global del país en lloc de crear diverses diferenciades per a cada regió .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS