dissabte, 1 de juny del 2013

Els que no pateixen realment les conseqüències de la crisi, sempre veuen els que han "caigut" de dalt a baix, com si fossin ganduls, no tinguessin iniciativa i les seves desgràcies fossin merescudes. El tòpic "que viva de lloguer en lloc de comprar-se una casa o que vagi en metro en comptes de tenir cotxe" sempre ha existit, però amb la crisi s'accentua i és més la gent que s'apunta a aquest pensament ".




Per molt que s'entestin a convèncer-nos que la dreta i l'esquerra ja no existeixen, que tot és una qüestió de política econòmica, que les ideologies han mort i tots aquests tòpics, el cert és que si li donem unes quantes voltes, si posem l'antena anant al metro, si ens asseiem en un cafè i ens dediquem a aquesta cosa de tan mala educació que és escoltar les converses alienes, ens adonarem que hi ha una sèrie de frases, d'idees, d'opinions, que sí distingeixen a Catalunya la gent de dretes ia la d'esquerres. I que la diferència ideològica segueix existint.
Els de dretes, per als d'esquerres són fatxes i els d'esquerres per als de dretes són progres, això és ben sabut. El fatxa, normalment, és fàcil de reconèixer. Pot pertànyer al perfil del recalcitrant, orgullós de ser-ho, de tota la vida, amb vestit, corbata, camisa amb les seves inicials brodades, cabells engominats ... En fi, vostès saben. I també tenim una versió més jove, que pertany al grup dels neoliberals. Les seves marques favorites són Ralph Lauren o La Martina, els cabells solen portar una mica més llarg i de vegades l'acompanyen d'una moderada barba, també inclouen els pols Lacoste (mai Fred Perry, que això és més hipster o més gai o més skinhead; curiós que la marca abordi públic tan ampli) i solen portar alguna polsereta entre la qual, discretament, se sol incloure una amb la bandera d'Espanya. Elles vesteixen o amb un aire viril, de camisa, sabata plana i pantalons de marca o opten pel model vaquer, bota Hunter, samarreta ajustada. Hi predomina el ros. Elles van inventar les famoses metxes californianes que ara tothom fa servir. I solen estar bastant bronzejades perquè la gent de dretes, en general, porta una vida en què l'esquí i els esports aquàtics són molt importants.
I deixant de banda temes més generals, anem al ètic. A assumptes com, per exemple, el matrimoni gai. Hi ha altres, com l'avortament, en què les mitges tintes no existeixen, però el del matrimoni gai és especialment interessant perquè entre la població de dretes menys radical, els liberals que conviuen amb l'homosexualitat amb normalitat, hi ha coses que no toleren i recorren a raons filològiques amb una facilitat sorprenent.
Patrons mentals que dominen el discurs de la dreta Catalana. El decàleg de PP i Ciutadans.


    
El 15-M és una mamarratxada, mai s'ha sabut ben bé què demanaven i per això no ha funcionat.

    
Afortunadament hi ha gent amb diners que gasta. Si no fos per ells, la crisi aniria pitjor.

    
Quina mania amb estudiar carreres té la gent, molt millor estudiar per ser lampista o electricista, que és més productiu, no tothom ha de tenir una carrera.

    
El de les hipoteques és culpa de la gent, que es ficava, sense poder, al cotxe, la casa, els mobles ... Tothom no pot tenir un Audi, home.

    
El d'Urdangarin i la fi de la monarquia ve perquè es casen amb gent que no és aristòcrata. Al final, Marichalar, amb els seus defectes, era almenys decent, perquè era aristòcrata

    
A mi em sembla molt bé que li legalitzi una parella gai, però d'aquí a dir-matrimoni o deixar que adoptin nens, doncs no. A veure si ens estem tornant bojos i passant-nos de moderns.

    
Jo no vaig a dir que les pobres nenes tinguin culpa que les violin o els passi alguna cosa. Però és que vas pel carrer i les veus vestides d'una manera que ... Jo si fos la seva mare no les deixava sortir així. I a sobre després beuen i, no és per res, però de vegades et escandalizas del que veus.

    
Tinc un cosí que diu que el canvi climàtic no existeix, que és tot un invent. Sempre hi ha hagut inundacions a l'estiu.
    
La crisi ha estat culpa de Zapatero.

    
Si vols cobrar més, treballa més. Si no tens feina, és per culpa teva, perquè no t'has reciclat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS