dilluns, 6 de maig del 2013

La llei de l'avortament de Gallardon. Qui té dret a decidir? . "Prefereixo plorar un mes que durant tota la vida". Estremecedor testimoni d'una dona obligada a avortar per malformacions en el fetus.




Mercedes Perles, una valenciana de 36 anys, que s'ha vist obligada a avortar perquè el fill que esperava presentada síndrome de Down, un edema generalitzat i una malformació del sistema limfàtic associada a una tumoració, considera que la reforma de la Llei de l'Avortament impulsada pel ministre de Justícia "és una barbaritat".
17 setmanes de gestacióMercedes ha explicat a El País la seva dura experiència per un avortament, el 22 d'abril, després que un ginecòleg li confirmés les característiques del fetus que portava a les entranyes. Estava de 17 setmanes de gestació, dins de les 22 que marca la llei actual per anomalies fetals.
La Llei actual l'hauria protegit amb un embaràs més avançatLa Llei actual, però, l'hauria cobert, a més, en qualsevol moment, perquè preveu l'opció d'interrompre l'embaràs sense termini per als casos d'anomalies fetals greus o incurables o incompatibles amb la vida, després que la mare se sotmeti al anàlisi d'un comitè mèdic.
Una tumoració que anava del coll a les natges del seu fillMercedes explica que el seu fill tenia una tumoració que "li recorria des del coll fins a les natges, i cada vegada era més gran", a més dels altres problemes ja esmentats. "No volia tenir el dia de demà cap dubte respecte al que hi havia, per això vaig demanar al metge que m'expliqués els detalls del que succeïa", puntualitza.
"No entenc l'ocultisme en tractar aquests temes, ni sóc la primera ni l'última dona en passar per això", afirma aquesta valenciana que confessa que ha preferit "plorar un mes que tota la vida".
Respecte, però per a tots"Jo respecto absolutament i fins i tot admiro qui assumeix seguir endavant amb un nen amb greus problemes. Però jo també he de tenir dret a poder decidir ", explica la seva postura, i afegeix que" encara que el fetus no tingués problemes, s'ha de respectar l'opció que prengui la dona, cadascuna sap millor que ningú les seves circumstàncies (...) Casos com els meus es continuaran donant. Si prohibeixen avortar, la qual tingui diners sortirà fora i la que no, ho intentarà aquí com pugui, no sé en quines condicions ", assenyala Mercedes.
Qui té dret a decidir?En la seva opinió, el pla de Gallardón d'eliminar les anomalies fetals dels supòsits que recollirà la nova llei de l'avortament és "una barbaritat. Qui té dret a dir a una dona que espera un fill que no està bé el que ha de fer? ", Pregunta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS