dimarts, 7 de maig del 2013

La infanta Cristina, salvada: Es suspèn la seva imputació. Paraules de la seva PARE. Afortunadament vivim en un Estat de Dret, i qualsevol actuació censurable haurà de ser jutjada i sancionada d'acord amb la llei. La justícia és igual per a tots. "Estiguem units. Espanya ho mereix i ho necessita "




La infanta Cristina no serà imputada. Així ho ha decidit la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma en un acte en què revoca la imputació de la Infanta Cristina en el cas Nóos pel jutge José Castro.
L'Audiència Provincial ha notificat la seva decisió a les parts que van recórrer la imputació del jutge, és a dir, la infanta Cristina, la Fiscalia Anticorrupció, l'Advocacia de l'Estat, el Duc de Palma i el secretari personal de les infantes, Carlos García Revenga.
En aquesta històrica decisió, la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma deixa sense efecte la imputació de la Infanta Cristina, de manera que ha acceptat així en part els recursos presentats en contra d'aquesta decisió.
A més de deixar sense efecte la citació en relació amb la possible participació de la infanta a les activitats presumptament delictives de l'Institut Nóos, el tribunal suspèn en l'acte la imputació respecte del "possible delicte contra la hisenda pública i / o blanqueig de capitals" i la condiciona a que s'aporti més informació a la causa.
UN JUTGE VOLIA MANTENIR LA IMPUTACIÓ
Els jutges han pres la decisió a porta tancada. Hi ha hagut tres vots a favor de la suspensió i només un vot particular a favor de mantenir la imputació emès per part del magistrat Juan Jiménez.
Aquest magistrat ha manifestat que considera que els indicis resultants de la investigació puguin constituir un supòsit de cooperació necessària o complicitat en relació als delictes suposadament comesos per Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres.
El jutge la va citar com a imputada en un acte el passat 3 d'abril, però la citació va ser cancel · lada dies després després de la petició de la Fiscalia Anticorrupció que fos revocada.
Va aparèixer en ELS CORREUS DE TORRES
El jutge Castro va demanar la seva imputació després de la publicació de nous correus aportats per Diego Torres, exsoci del duc de Palma, en què Urdangarin demana directament la mediació de Cristina en casos relacionats amb l'Institut Nóos. Un d'ells deia:

    
"Aprofito que estàs connectada per enviar-te una comunicació de Nóos que tinc pensat enviar. Hi ha dues versions. Clients, col · laboradors i amics. Llegeix-lo i digues que penses please ... Ciao ".
Urdangarin va tractar que aquests e-mails no tinguessin validesa, però el jutge va desestimar que fossin anul · lats.
Castro va considerar que no hi ha raons per pensar que han estat falsejats o que, mitjançant la seva aportació a la causa, s'hagi violat cap dret fonamental com deia en el seu escrit la defensa d'Urdangarin.
RECURSOS DE LA FISCALIA I LA INFANTA
Per la seva banda, en el citat recurs que va presentar Horrach contra la interlocutòria de Castro, assenyalava que "no s'entén" el sentit de la imputació, tenint en compte que en la fase processal en què es troba el cas Nóos i conclosa la investigació de la causa, no hi ha "elements incriminatoris" que sustentin una acusació formal contra la infanta.
Mentrestant, la Infanta Cristina va presentar el passat 16 d'abril un recurs en contra de la seva imputació, a l'asseverar que no hi ha contra ella indicis de suficient rellevància penal per declarar com encausada dins d'aquest procediment.
Concretament, la defensa de la Infanta Cristina assevera en el recurs que "" no té sentit "una encausament amb" nul · les possibilitats de prosperar ", més quan la Fiscalia Anticorrupció i l'Advocacia de l'Estat han mostrat la seva disconformitat amb la decisió del jutge José Castro i tenint en compte que un imputat no pot arribar a la fase del judici si contra ell les acusacions no han formulat cap acció.
Urdangarin està imputat en aquesta causa des de desembre de 2011 i ha prestat declaració en dues ocasions, al febrer de 2012 i febrer de 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS