dissabte, 18 de maig del 2013

"Feijóo l'enemic públic número u del gallec". "A les aules de Galícia volem gallec", "Dret a viure en gallec" o "Per salvar la llengua gallega necessitem la independència".




Una multitudinària manifestació ha recorregut aquest matí al centre de Santiago de Compostela per llançar proclames en defensa de la llengua gallega i censurar la política en aquesta matèria del Govern autonòmic que presideix Alberto Núñez Feijóo.

Malgrat que la jornada era desagradable, amb pluges intermitents i sensació de fred, han estat milers les persones que s'han donat cita a la capital gallega per atendre la convocatòria de Volem Galego, plataforma convocant de la marxa.

La manifestació s'ha desenvolupat sota el lema "Non volem ser estranxeiros na pròpia pàtria", parafrasejant un vers de la poetessa Rosalía de Castro, en un homenatge als 150 anys de la publicació de Cantares Gallegos. La convocatòria de Volem Galego ha coincidit en l'hora amb l'acte que la Reial Acadèmia (RAG) celebrava al Teatre Principal amb motiu del Dia das Letras, que enguany homenatja el dramaturg compostel Roberto Vidal Bolaño.

La protesta ha comptat amb el suport de les forces de l'oposició al Parlament, PSdeG, BNG i AGE, així com d'organitzacions sindicals i diversos col · lectius culturals i estudiantils. Els manifestants han portat pancartes amb lemes com "Nas aules dóna Galiza volem galego", "Pol Dereito a viure en gallec" o "Per salvar lingua galega necessitem independència".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS