diumenge, 19 de maig del 2013

"Els arguments del jutge Elpidio José Silva Pacheco portarien a la presó a tots els banquers d'Espanya", ja han estat imputats 300 polítics i cent financers i és conseqüència d'això que, l'Audiència de Madrid podria anul · lar el cas Blesa a petició de la Fiscalia per por que de seguir endavant, tots els xoriços banquers i polítics es veurien abocats a anar darrere d'ell.




L'Audiència Provincial de Madrid podria anul · lar la causa contra l'expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, que ha portat al banquer a passar una nit a la presó. L'organisme s'ha de pronunciar sobre la petició de nul · litat que li ha traslladat la Fiscalia, que des del principi ha estat en contra d'aquest procediment, perquè considera que no existeixen proves que justifiquin la seva obertura i que moltes de les evidències no s'ajusten al dret , informa Efe.
En aquesta causa, per la qual Blesa ha anat a presó, el titular del Jutjat número 9 de Madrid, Elpidio José Silva, investiga la concessió d'un crèdit fallit al Grup Marsans de Gerardo Díaz Ferrán mentre va ser conseller de Caja Madrid, i que des que ho denunciés el sindicat Mans Netes per primera vegada al desembre de 2009 ha sofert nombrosos vaivens. A més, va ampliar la investigació per incloure la compra el 2008 del City National Bank de Florida (CNBF), que va suposar importants pèrdues per a l'entitat.
Silva va decretar divendres que Blesa, com a màxim responsable de la gestió de Caja Madrid havia d'ingressar a la presó, amb una fiança de 2,5 milions que el banquer va aconseguir reunir en 24 hores. També se li va retirar el passaport davant el "innegable risc de fuga". En el seu acte de presó Silva li imputa un delicte societari d'administració deslleial o bé un delicte d'apropiació indeguda, en possible concurs amb un delicte de falsedat en document públic.
Les diligències contra Blesa obertes al gener de 2010 després de la denúncia de Mans Netes van ser sobresegudes onze mesos després per falta de proves, fins que, el passat mes de juny, Silva va reobrir la causa contra l'expresident de Caja Madrid. No obstant això, després es va inhibir a favor de l'Audiència Nacional, on s'instrueix el cas Bankia.
No obstant això, a l'octubre, l'instructor de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, va rebutjar la inhibició, va tornar el cas a Plaza de Castilla i, amb data de 16 de novembre, el jutge Silva va emetre una interlocutòria en què decidia la seva reobertura i citava a declarar com a imputats Blesa ja Díaz Ferrán el 5 de desembre.
La detenció, dos dies abans, l'expresident de la CEOE-que roman des d'aquest dia a la presó de Soto del Real, la mateixa en què va ingressar el seu antic company dijous passat-, no va impedir que els dos anessin al jutjat madrileny a defensar que l'esmentat préstec complir amb totes les garanties.
Al gener, el jutge imputava l'exresponsable de crèdits corporatius de Caja Madrid, Carlos Vela, al qual s'unien, un mes després, els sis membres del Comitè Financer de l'entitat durant la presidència de Blesa: Matías Amat, Ildefonso Sánchez Barcoj, Gonzalo Alcubilla, Fernando Sobrini, Juan Bartolomé i Luis Crespo, que estan cridats a comparèixer dimecres que ve.
La inclusió del banc de Florida
Fins al gener, la investigació es va centrar en el crèdit a Marsans, sobre el qual Silva va trobar per primera vegada "indicis de criminalitat" en un acte dictat el febrer passat en què criticava el "apunt pelegrí" de les versions "mínimament versemblants" de els dos principals acusats.
Però el passat dijous, el magistrat sorprenia citant d'urgència a Blesa perquè aclarís, aquest mateix dia, l'operació d'adquisició del banc de Florida el 2008. I ho feia després d'acceptar l'ampliació de l'escrit inicial de Mans Netes, en què denunciava suposades irregularitats en la compra de l'entitat nord-americana, deduint testimoni i obrint una nova causa per investigar-la.
Blesa està pendent, a més, que l'Audiència Nacional admeti diverses querelles en què ell apareix per la comercialització de preferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS