dijous, 30 de maig del 2013

Al 'circ' de Rajoy li creixen els nans: amb Camps i Barberá, 11 imputats. EL JUTGE CASTRO DEMANA AL TRIBUNAL AUTONÒMIC QUE DECIDEIXI imputar EN EL 'CAS NÓOS'.




Mariano Rajoy un greu problema a la Comunitat Valenciana. La regió representa un dels majors graners de vots del PP, però és també un permanent mal de cap per al líder del partit per la imparable eclosió d'alts càrrecs imputats a les seves files. El dilema és: Com compaginar els mims a un actiu electoral tan important amb la mà dura contra la corrupció?

Els últims a engrossir aquesta llista negra, ahir mateix, han estat l'expresident de la Generalitat Francesc Camps i l'alcaldessa de València, Rita Barberá, a qui el jutge instructor del cas Nóos, José Castro, va posar en el disparador per un presumpte delicte de malversació de cabals públics. Amb ells serien ja 11 els dirigents regionals del PP imputats.

Castro va remetre ahir al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la part del sumari del cas Nóos relacionada amb Camps i Barberá, però adverteix que si aquest tribunal rebutgés la competència per prosseguir la investigació, recuperaria automàticament el cas. El jutge s'inhibeix així en favor del TSJCV donada la condició d'aforats de Camps i Barberá, que ocupen un escó a les Corts valencianes, al Parlament autonòmic.

El jutge vol que el Tribunal Superior valencià dilucidi les possibles responsabilitats penals de l'expresident i l'alcaldessa, que van adjudicar a Urdangarin i el seu exsoci, Diego Torres, contractes milionaris sense intervenir concurs públic. La Generalitat i l'Ajuntament van regar l'Institut Nóos amb gairebé quatre milions d'euros de fons públics per l'organització de les tres edicions del València Summit-un fòrum sobre turisme i esport-i d'uns Jocs Europeus mai celebrats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS