dijous, 30 de maig del 2013

"La consulta és irrenunciable i no la frenaran ni els exèrcits ni les constitucions monàrquiques". IU signa amb ICV i EUiA una declaració conjunta favorable al dret a decidir dels catalans.




Esquerra Unida s'ha convertit aquest dimecres en la primera organització política que reconeix a nivell estatal el dret a decidir del poble català. El coordinador federal, Cayo Lara, va signar al Congrés dels diputats una declaració conjunta (Descarrega el text complet) amb Joan Josep Nuet i Joan Herrera, líders d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) que, en les seves pròpies paraules, suposa "un pas històric".

L'acord, que posa en context la situació eocnómica i política actual, pretén ser global, és a dir, que no afecti només Catalunya, i planteja tres punts bàsics: donar suport l'exercici del dret a decidir de Catalunya "i els pobles que vulguin exercir "aquest mateix dret; treballar en la recerca d'un procés constituent que converteixi Espanya en un" Estat federal, plurinacional, social i republicà ", i, afavorir el clima de negociació entre les forces polítiques de l'Estat i les forces catalanes" perquè se celebri el referèndum "sobre el futur de Catalunya.

En el document que han signat aquest dimecres els tres líders i en el qual, segons Nuet, "portem treballant setmanes, si no mesos", es dóna per liquidat el sistema polític nascut de la Transició. A més de l'agenda de retallades socials que el PP, en el context de Catalunya, imposen als ciutadans, es recorda la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya, es recrimina al PSOE "la seva passivitat" i acusa el PP d'estar portant a terme "una ofensiva contra les autonomies, a les quals acusa falsament de la crisi, per justificar un procés d'involució".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS