dimarts, 30 d’abril del 2013

Més de 12.000 usuaris canvien de centre si es privatitza. El 'estalvi' sanitari dels hospitals privatitzats provoca greus seqüeles en els pacients.




El Tribunal Superior de Justícia ha condemnat a pagar una indemnització a una família el fill va ser víctima d'una negligència comesa a l'Hospital Infanta Elena de Valdemoro de Madrid. La Conselleria de Sanitat que dirigeix ​​Javier Fernández Lasquetty, haurà de responsabilitzar-se, per tant, d'un error que va tenir lloc en un dels hospitals públics de gestió privada de la regió: l'empresa Capio controla tot el personal (sanitari i no sanitari) de dit centre.
La quantia a què haurà de fer front l'Administració pública-que no la companyia privada-ascendeix a 125.054,47 euros per al menor perjudicat, així com a altres 10.000 euros per als seus progenitors en concepte de danys morals.
"Hem de tenir en compte, per determinar l'import de la indemnització, la gravetat de la negligència en la prestació sanitària, molt econòmica per a l'Hospital Infanta Elena de Valdemoro", destaquen els membres del tribunal en el document de la sentència, datada el passat 14 març 2013 [veure pdf, aquí]. I és que, segons els informes pericials del cas, les seqüeles que li han quedat al petit, nascut el 2008 al citat hospital, deriven de la no utilització "dels mitjans diagnòstics necessaris", la "desatenció" del nen i "la demora en la correcció quirúrgica ". Al final, l'afectat va anar com diagnosticat i intervingut a l'Hospital públic de la Pau.
La víctima d'aquesta mala praxi-o "infracció de lex artis", en termes jurídics-va ser atesa per l'Hospital de Valdemoro, on va néixer, el 2008, des del 28 de març fins al 7 de novembre d'aquest any, segons els denunciants . Davant la falta de millora, aquest mateix dia, els pares van traslladar al petit a l'Hospital Intanil Niño Jesús de Madrid. D'aquí va ser remès al Servei de Cardiologia Pediàtrica de la Pau, on va ser operat de la seva cardiopatia congènita i d'on va sortir, al desembre de 2008, amb seqüeles.
L'informe aportat pels progenitors en la denúncia, realitzat per un expert en Medicina Legal i Forense, conclou que hi va haver diversos errors diagnòstics a Valdemoro: "a la consulta de cardiologia pediàtrica, el 30 d'abril, on es realitza un ecocardiograma informat com" cor normal '"mentre" el menor presentava símptomes que havien d'haver fet sospitar l'existència d'una patologia "." Aquests símptomes es van repetir des del dia 8 de juny de 2008 fins al 5 de juliol ", continua l'escrit. Al dia següent , el petit és hospitalitzat amb dificultat respiratòria. Tres dies després rep l'alta "amb diagnòstic de bronquitis aguda i intolerància oral sense que consti que es realitzés prova d'imatge diagnòstica per descartar patologia cardíaca alguna", sentencia. Ja al setembre d'aquest mateix any , el nadó torna a ser ingressat, entre altres símptomes, amb un "buf sistòlic" que va ser estabilitzat abans de tornar a donar-li l'alta amb un diagnòstic de "asma intrínsica". ¿La seva conclusió? "Que ha existit un error diagnòstic continuat per manca de mitjans; que l'assistència de l'Hospital de Valdemoro no és conforme a la lex artis ad hoc i per aquesta causa es va produir una demora important en la necessària correcció quirúrgica de la malformació congènita ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS