dilluns, 29 d’abril del 2013

"La independència podria beneficiar l'economia de l'estat espanyol i incrementar el benestar dels seus ciutadans". "He sentit dir que la independència de Catalunya acabaria d'ensorrar l'economia espanyola, i que aquesta pot ser una raó per la qual la mateixa UE no estigui interessada que el procés sobiranista".




La catedràtica d'economia a la UB, Núria Bosch, ha negat rotundament a un article que la independència de Catalunya comporti un empobriment d'Espanya: "Val la pena llegir el document titulat Cap a on s'encamina Espanya, del Cercle Català de Negocis (CCN), [...] que tracta dels beneficis que la independència de Catalunya podria aportar a Espanya".

A l'article L'estat propi pot beneficiar Espanya Bosch ha defensat que la independència "dinamitzaria el canvi de model econòmic i polític que l'estat espanyol necessita" i que per sortir de la crisi Espanya "necessita un canvi de model productiu, aprimar el seu model administratiu i reemplaçar les seves elits polítiques i empresarials". Un segon argument de Bosch és que una Catalunya estat "permetrà a Espanya desenvolupar amb plenitud la seva estratègia econòmica".

"Catalunya i Espanya ─ha continuat─ tenen estratègies empresarials i econòmiques diferents. L'estratègia catalana es basa en empreses petites i mitjanes innovadores, flexibles, orientades a nínxols de mercat i a l'exportació, i amb un fort component tecnològic i industrial. En canvi, l'estratègia espanyola està enfocada a grans empreses".

Sobre aquesta qüestió, Bosch n'ha esmentat els beneficis: "La independència de Catalunya permetrà al govern espanyol establir polítiques adequades al seu model empresarial i concentrar tots els seus esforços en les empreses espanyoles".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS