dilluns, 29 d’abril del 2013

Continuen sent les dones un dels sectors més febles de la societat '. "Amb la llei de Gallardón les dones podran avortar si tenen diners per viatjar". No acceptem cap retrocés en la lliure decisió de les ciutadanes sobre la seva maternitat, Independència i solidaritat amb les nostres companyes.




Què sabem de la reforma de la Llei de l'Avortament que ultima el Govern?.
El que sabem, pel que diu el ministre [de Justícia, Alberto Ruiz] Gallardón, és que hi haurà una reforma que va a penalitzar l'avortament i eliminar el dret de les dones a decidir sobre la maternitat. És el que ha dit ell clarament. Nosaltres volem que es mantingui la llei actual, perquè tant el PSOE com diferents organitzacions de juristes hem considerat que és plenament constitucional. Garanteix el dret de les dones a decidir i protegeix al no nascut. Garanteix drets i estableix terminis, com la immensa majoria de les lleis de la UE. El que planteja el ministre és el que creiem que no és constitucional.
Quines serien les conseqüències d'aquesta penalització per a la societat i, especialment, per a les dones?
La conseqüència més directa és que les dones podran avortar quan tinguin diners per viatjar a l'estranger, com abans del 85. Les que no tinguin diners, o no avortaran, o ho faran en condicions de clandestinitat. I això és molt arriscat per a la salut i per a la seva vida. Però això té a més un efecte a més llarg termini i és l'eliminació dels drets de les dones. És el que està fent el PP amb totes les seves polítiques i aquesta és una més. Aquesta llei eliminaria un dret que és fonamental per a les dones d'aquest país i del món: la lliure decisió sobre el seu cos i sobre la seva maternitat, i el fet de ser considerades ciutadanes de primera categoria. L'efecte a llarg termini és molt negatiu.
En el cas que es produís una negociació amb el Govern, estaria el PSOE disposat a tornar a la llei de supòsits que es va mantenir des de 1985 i fins a 2010?
No El PSOE no acceptarà cap normativa que retrocedeixi respecte a aquest avanç que han aconseguit les dones i la societat. L'evolució sobre el que ha estat la legislació de l'avortament té a veure amb com ha anat evolucionant aquesta societat, i ha anat avançant en el reconeixement dels drets de les dones. Hem arribat fins aquí, i el PSOE no va acceptar cap regulació que no reconegui el dret de les dones a decidir sobre la seva maternitat, que és precisament el que fa la llei de terminis.
Si l'Església d'aquest país té tanta influència al PP com per marcar les línies del que han de ser lleis tan importants per als drets de les dones, el PSOE, sens dubte, plantejarà la necessitat de denunciar els acords amb la Santa Seu . Perquè estem subvencionant i donant una situació de privilegi a una confessió religiosa per fer un treball que va en contra dels drets de les dones. Aquesta és la crida d'atenció que hem fet. El PSOE ha anat avançant en una sèrie d'acords en la transició, sempre amb la dreta política, que ens han permès avançar. Per això ara no acceptarem que l'Església catòlica imposi la seva moral.
No creu que l'Església és en si mateixa una institució masclista que rep milions de l'erari públic?
Sí que crec que és una institució masclista, tal com ho està demostrant en aquests moments. El PSOE ja va dir en el 38 Congrés que qüestionaria el concordat i els acords amb la Santa Seu. Ho farem en el seu moment. Però ara el que estem plantejant és un debat de la societat. No permetrem aquestes ingerències de l'Església en els drets fonamentals de les dones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS