dissabte, 20 d’abril del 2013

García Margallo instaura un règim de 'sectarisme polític' al Ministeri d'Afers Exteriors. Persecució contra els diplomàtics ideològicament no afins al PP, mentre 'col · loca' el seu cap de gabinet, 'veta' personalment l'exsecretari d'Estat amb Trinidad Jiménez.



La carrera diplomàtica va revolta des de dimecres a la tarda. Aquests dies se celebrava 'el bombo', que és com els diplomàtics diuen al ritu anual pel qual s'assignen els càrrecs vacants als funcionaris que els demanen. El funcionament és simple: hi ha una sèrie de vacants, i els diplomàtics que ho desitgen s'apunten com a candidats.
Un candidat més que qualificatDesprés una trucada Junta de la Carrera, en què concorren alts càrrecs del Ministeri i representants elegits pels diferents ocupacions de la diplomàcia-ambaixadors, consellers, secretaris ... - fan una proposta entre tots els candidats, en què es tenen en compte antiguitat , idoneïtat, etc., que eleven a l'oficina del ministre.
Un dels llocs vacants en aquest 'bombo' era el de Cònsol General a Roma. Un càrrec 'apetitós', però evidentment de rang inferior al d'ambaixador. A ell es va presentar Juan Pablo de Laiglesia, exsecretari d'Estat amb Trinidad Jiménez, ex ambaixador a Mèxic i Guatemala, ex director de l'Agència Espanyola de Cooperació per al Desenvolupament .., i molts altres càrrecs que el convertien en un candidat més que qualificat per al càrrec.
El ministre veta i no dóna raonsEl matí d'aquest dijous, després de considerar les propostes, el gabinet del ministre ha informat que la llista completa era aprovada ..., amb una excepció. El ministre, fent ús de la potestat, vetava Joan Pau de l'Església per al lloc de Cònsol General. Per a més escarni, s'anunciava també que el lloc quedava vacant. És a dir, ni tan sols s'ocupava amb un segon nom dels peticionaris.
Als passadissos del Ministeri l'enrenou ha estat immediat. I és que no hi ha cap precedent davant un veto d'aquest tipus, que ha estat qualificat per un diplomàtic a ELPLURAL.COM com d '"un cas de sectarisme polític com no s'havia viscut mai en exteriors". Encara que no s'ha facilitat cap raó per a aquest "únic veto" a tota una llista que supera el centenar de nomenaments, entre els diplomàtics la raó és clara: "Juan Pablo de Laiglesia no és de la corda del ministre".
Persecució contra els diplomàtics ideològicament no afinsUn fet que sembla confirmar un altre dels enrenous que s'han produït en les últimes hores a la cursa. El cessament sense explicacions, ni raons professionals conegudes, del subdirector general d'Àfrica, José Manuel Albares, un jove diplomàtic, considerat afí al PSOE.
En realitat, com els expliquem fa uns mesos a ELPLURAL.COM, García Margallo i el seu equip ja havien produït una primera persecució contra determinat grup de diplomàtics, i per 'col · locar' als seus afins, quan va arribar al càrrec. Aquells diplomàtics que, als passadissos del Ministeri eren coneguts com els membres de 'la caverna diplomàtica'.
Mentrestant, el ministre mima els seus ..., o noCuriosament, García Margallo, al temps no ha dubtat a 'premiar' al seu cap de Gabinet, Alberto Carnero, ambaixador a Viena. Com es veu dues vares de mesurar ... O no. Perquè el rumor que hi ha als passadissos d'Exteriors és que en realitat el ministre el que desitjava era lliurar del seu cap de Gabinet, que li havia col · locat la fundació FAES, i amb el qual García Margallo no acabava d'entendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS