divendres, 12 d’abril del 2013

El repartiment del robatori fiscal d'impostos que cada any paguem els catalans i que es van a Espanya i no tornen ", suposarà un major sofriment per l'economia de moltes llars catalanes. Extremadura pagarà una "Renda Bàsica" de 692 euros al mes. La Junta pagarà 692 euros al mes als extremenys. Podrà cobrar a partir dels 25 anys, encara que aquesta edat es rebaixa a 18 anys quan el sol · licitant hagi viscut de forma independent de la seva família. La Renda Bàsica és compatible amb prestacions públiques que concedeixin altres administracions i també amb el treball remunerat.



El projecte de llei de Renda Bàsica Extremenya va superar aquest dijous el debat de totalitat al Parlament d'Extremadura amb el suport unànime de PP, PSOE i IU. Ara, després d'aquest primer tràmit, continuaran els treballs en comissió parlamentària, dins dels quals s'obrirà el termini de presentació d'esmenes per part dels grups, que podrien introduir canvis finals en el projecte de llei quan aquest sigui abordat de nou en sessió plenària per a la seva votació definitiva.
Segons l'estipulat en el projecte de llei, la Renda Bàsica Extremenya oscil · larà entre els 372 euros de mínima i els 692 de màxima, i anirà en funció del nombre de membres de la unitat familiar, si tenen alguna persona amb discapacitat o en té de pagar lloguer o hipoteca.
El text estableix que aquesta Renda Bàsica podrà cobrar a partir dels 25 anys, encara que aquesta edat es rebaixa a 18 anys quan el sol · licitant tingui menors o persones amb discapacitat al seu càrrec, i ha viscut de forma independent de la seva família, així com si procedeix d'una tutela per part de l'administració, o si és orfe.
De la mateixa manera, serà necessari per poder cobrar la residència a Extremadura durant un any, i "en alguns supòsits" es redueix de dos anys a un la exigència d'alta a la Seguretat Social. A més, la renda Bàsica serà compatible "no només amb prestacions públiques que concedeixin altres administracions", sinó també amb el treball remunerat amb un salari "inferior a la quantia que la corresponga per aquesta ajuda".
Així mateix, entre les "contraprestacions" dels beneficiaris de la Renda Bàsica hi ha les de garantir l'escolarització dels seus fills, no practicar la mendicitat ni rebutjar una oferta d'ocupació, i han col · laborar amb la plataforma del sector.
Cal recordar igualment que la Renda Bàsica compte per aquest any 2013 amb un pressupost de 13,2 milions d'euros. La iniciativa està sent tramitada mitjançant la via d'urgència, la qual cosa facilita que els terminis establerts en el reglament per a la tramitació de projectes de llei es vegin escurçats, encara que la via més àgil hagués estat mitjançant la via de lectura única.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS