diumenge, 14 d’abril del 2013

"Així sí que es pot dialogar". José Cruz Pérez Lapazarán diputat del PP després d'un escrache assenyala, no comparteixo la desqualificació de De Cospedal contra aquests actes, que va titllar de 'nazisme pur'. El diputat navarrès ha atès i ha escoltat les reivindicacions dels escrache, en el qual no s'ha registrat cap tipus d'incident.



Mig centenar de persones, convocades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Navarra, han realitzat aquest dissabte un 'escrache' en un bar de Pamplona al diputat navarrès del PP José Cruz Pérez Lapazarán, qui els ha atès i ha escoltat les seves reivindicacions.
El diputat navarrès es trobava en un local de la ciutat, per oferir una xerrada convocada per Noves Generacions, fins al que han acudit mig centenar de persones que prèviament s'havien reunit a la Plaça d'Europa de Pamplona.
Des d'aquest punt s'han dividit en dos grups per desplaçar-se fins al bar on es trobava Pérez Lapazarán esperant l'inici de la xerrada. Els participants en el 'escrache', en el qual no s'ha registrat cap tipus d'incident, han accedit al local on han estat atesos pel diputat popular.
Han pres la paraula quatre afectats per la hipoteca que han comptat Pérez Lapazarán seves experiències personals i els problemes pels que travessen. A més, li han demanat que doni suport a la ILP sobre els desnonaments i voti a favor de la dació en pagament i el lloguer social.
Després d'escoltar als membres de la plataforma, que també l'han convidat a anar a una de les seves assemblees, el diputat navarrès del PP els ha traslladat que l'objectiu de les polítiques que està impulsant el Govern de Rajoy "tenen un objectiu ben clar, una recuperació econòmica i la generació d'ocupació ".
"En això estem treballant, el nostre objectiu és millorar la situació econòmica, millorar l'ocupació i anar a un futur millor", ha assegurat Pérez Lapazarán als presents, als quals els ha dit que el PP és "conscient" de "la situació de crisi i la situació que esteu passant ".
En aquest sentit, els ha assegurat que el PP "intentarà per tots els mitjans, amb una política continuada, millorar la situació", si bé els ha demanat "comprensió" davant "les limitacions que tenim, les obligacions que tenim a la Unió Europea i la necessitat que tenim de reduir el dèficit i millorar la credibilitat del país ".El diputat, sorprès pel desenvolupament del escrache
Quan els membres de la PAH han abandonat el local, el diputat popular ha atès els periodistes. S'ha mostrat "sorprès" per haver-se trobat "amb aquesta situació una mica caòtica, però no agressiva, perquè la veritat que cal reconèixer que no hi ha hagut agressivitat, sinó simplement propostes i reflexions que m'han transmès".
"Som conscients de la situació que es viu, del drama que existeix en aquests moments en matèria d'atur i d'haver de deixar un pis per no poder pagar la hipoteca, l'estem vivint també en les nostres pròpies famílies i al nostre entorn", ha assenyalat Pérez Lapazarán.
En aquesta línia, ha incidit que el Govern popular "està analitzant i valorant la situació i intentant buscar solucions dins del que podem fer dins d'una situació econòmica bastant complexa". "Estem intentant que es pugui reactivar l'economia i estem intentant posar els mitjans a base de reformes", ha sostingut.
Sobre els 'escraches', ha assenyalat que en aquest cas "han vingut en un pla molt pacífic", però ha subratllat que "no sap si és el cas d'altres companys que poden tenir un altre tipus de manifestacions en el seu entorn". "Cada cas, a cada província i en cada localitat és molt diferent", ha remarcat.
Així mateix, en relació a les paraules de la secretaria general del PP María Dolores de Cospedal, que ha qualificat de "nazisme pur" els 'escraches', Pérez Lapazarán ha assenyalat que no va a valorar "les opinions d'altres diputats o en aquest cas de la secretària general ".
"Jo puc parlar del que he viscut aquí avui. Jo crec que altres companys han patit insults i fins i tot l'han bastonejat les portes, això a mi no em sembla. Aquest ha estat bastant més pacífic del que pot haver en altres llocs, així sí que es pot dialogar ", ha sostingut, per remarcar que" en alguns casos sí que hi ha hagut violència i amenaces, casos en què hi ha una mica de feixisme i una mica de politització ".La PAH, contenta de l'actitud del diputat, que creu que hauria de ser la normal
Per la seva part, un dels portaveus de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Navarra ha assenyalat, en declaracions als mitjans després del 'escrache', que s'alegren "molt" de l'actitud que ha adoptat José Cruz Pérez Lapazarán, si bé han considerat que aquesta posició "no hauria de ser una actitud a aplaudir, sinó que hauria de ser el més normal".
Segons la seva opinió, "la reacció és el més normal que ha de fer qualsevol polític de qualsevol partit com és atendre als seus suposats representats". "Ha fet simplement ho havia de fer", ha sostingut.
En tot cas, el portaveu de la PAH de Navarra s'ha alegrat que aquest 'escrache' "hagi estat diferent" i els afectats "hagin pogut explicar el seu cas" al diputat popular, a qui ha tornat a convidar a anar a una de les assemblees que organitza el col · lectiu perquè "vegi la realitat sobre la qual està legislant".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS