dijous, 11 d’abril del 2013

"Em preocupa molt el que passa a Catalunya" va assegurar Angela Merkel a Mariano Rajoy durant la reunió reservada que van mantenir tots dos amb motiu de la visita del president espanyol a Alemanya el passat mes de febrer. No parlava d'independentisme, sinó de terrorisme jihadista. Permetin-me riure una estona: jajajajaja. Hi ha millors maneres d'intentar contaminar un procés que no té marxa enrere, i que en els pròxims mesos s'accentuarà, amb un denominador comú: El pacifisme dels esdeveniments. Recordar que el 2014 Catalunya serà un estat independent. PD: Avui comença a treballar el Consell Assessor de Transició Nacional, dependent del govern de la Generalitat.



Durant la trobada entre Merkel i Rajoy, a part de tractar els temes d'agenda política europea que tots dos van confirmar més tard en roda de premsa, es va parlar de la condició de Catalunya com 'santuari terrorista'.
Segons ha sabut El Confidencial Digital de fonts diplomàtiques i de la intel · ligència espanyola, la conversa es va realitzar a través del traductor en tot moment i fins i tot va provocar "algun malentès" entre els dos líders.
Arribat a un punt del diàleg, Angela Merkel li diu a Rajoy que li "preocupa molt el que passa a Catalunya". El president espanyol, interpretant que la cancellera es referia al envit independentista de l'Executiu català, va tractar de tranquil · litzar assegurant que es tractava únicament de política i que l'assumpte no aniria més enllà del pols.
Merkel no va trigar a rectificar les seves paraules: "Em refereixo al terrorisme. Els meus serveis d'informació em diuen que la immensa majoria de les cèl · lules jihadistes dorments estan amagades a Catalunya ".
Una resposta que, segons informacions que van arribar posteriorment al servei exterior espanyol resident a Berlín, va agafar "a contrapeu" a Mariano Rajoy.
La cancellera alemanya li va exposar a continuació algunes de les dades que disposava el Servei Federal d'Informació (BND, sigles del Bundesnachrichtendienst), i que segons l'amfitriona de la trobada "el mateix diuen els serveis d'intel · ligència de mitja Europa".
Merkel va traslladar a Rajoy que es tracta d'un problema de seguretat "prioritari", asseguren les fonts consultades. La preocupació d'Alemanya és la presència de grups com els Germans Musulmans, 'Takfir wal-Hijra', Justícia i Espiritualitat i 'Yama'a al-Tabligh al-Da'wa', tots legals a Espanya però amb dubtós suport al terrorisme.
Una antiterrorista de la CIA a Barcelona
La intel · ligència dels Estats Units disposa de les mateixes dades, a la vista que l'Agència Central d'Intel · ligència va obrir el 2008 un departament permanent amb agents antiterroristes al seu consolat de Barcelona.
Aquesta informació, filtrada el 2010 durant les primeres desclassificacions de cables de Wikileaks, indicava que "l'amenaça gihadista a Catalunya és evident. EUA necessita saber qui i què circula a través de l'àrea que va des d'Algèria, Tunísia, Rabat i el sud de França. El Consolat a Barcelona seria la plataforma ideal per a la central perquè té suficient espai, comunicacions segures i bona localització ".
"Les autoritats espanyoles i nord-americanes han identificat Catalunya com el major centre mediterrani d'activitat de radicals islamistes", destacava un dels cables diplomàtics filtrats. "L'alta immigració, legal com il · legal, des del nord d'Àfrica (Marroc, Tunísia i Algèria), així com del Pakistan i Bangla Desh fa d'aquesta regió un imant per reclutar terroristes".
"La Policia Nacional estima que hi ha uns 60.000 pakistanesos vivint a Barcelona i rodalies, la majoria homes, solters, sense documentació. També nombrosos immigrants del Nord d'Àfrica. Viuen al marge de la societat espanyola, no parlen la llengua, sovint estan desocupats i tenen pocs llocs per practicar la seva religió amb dignitat ".
És, en definitiva, "un terreny fèrtil per al reclutament de terroristes. Tot unit fa que l'amenaça sigui clara .... Catalunya s'ha convertit en la primera base d'operacions per l'activitat terrorista ".
Destaquen a més, que "les autoritats espanyoles ens diuen que temen l'amenaça d'aquesta comunitat atomitzada d'immigrants propensa al radicalisme, tenen poca informació i habilitat per penetrar en aquests grups".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS