diumenge, 7 d’abril del 2013

Centenars de visitants en la primera edició de la fira Estelània a Arenys de Munt La mostra independentista itinerant fa la seva primera parada al municipi on van començar les consultes populars pel dret a decidir.



Centenars de persones han visitat aquest dissabte la primera edició de la fira independentista Estelània, a Arenys de Munt. La iniciativa té caràcter itinerant i la primera parada s'ha fet al municipi que també engegar les consultes independentistes populars arreu del país.

Desenes de parades amb productes independentistes, des de complements clàssics com polseres, penjolls o samarretes, fins a productes més genuïns com corbates, cascs de moto o packs per fer el gintònic català han atret l'atenció dels visitats.

L'alcalde d'Arenys de Munt i impulsor de les consultes, Josep Manel Ximenis (CUP), ha definit Estelània com “un espai comercial i popular de reivindicació nacional”. En la inauguració de la fira aquest migdia, l'alcalde ha comparat el procés d'independència amb el viatge d'un tren. “Les oportunitats son com els trens que arriben a les estacions; a la nostra es va presentar el tretze de setembre del 2009 i tot el país hi va pujar”, ha comentat en referència a la primera consulta independentista organitzada al municipi, considerada un dels principals punts de partida del procés l'actual procés d'autodeterminació català. Segons Ximenis, en el moment actual “s'està empenyent” el tren “perquè agafi velocitat” i ja veu “molt a prop” la parada final.

Entre les diverses activitats que s'han desenvolupat durant la jornada, destaquen la presentació del llibre A un pam de la independència, del periodista Vicent Partal, o la presència de la productora de cinema Isona Passola, que presenta el projecte del documental L'endemà. Aquest dissabte al vespre està prevista una encesa d'espelmes de colors per configurar una gran estelada de llum. Al llarg de la jornada, els visitants han pogut apadrinar les diferents espelmes que s'utilitzaran.

Crítiques del PSC
De la seva banda, l'agrupació local del PSC d'Arenys de Munt ha qualificat la iniciativa de “partidista i sectària” i ha anunciat que no hi participaria. Els socialistes creuen que s'haurien d'organitzar actes que generessin més cohesió social al poble, ja que, segons ells, així no s'“aconsegueix més que augmentar l'escletxa sorgida al poble entre les persones que pensen unes coses i les que en pensen unes altres”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS