dilluns, 8 d’abril del 2013

Brussel · les posa en evidència l'urbanisme 'a la carta' de Gallardón per al Reial Madrid. Per què es va taxar el 2011 un solar a Les Taules per 46 vegades el seu valor i una parcel · la al Bernabéu per només 0,6?.



Per què el 2011 l'Ajuntament va taxar una parcel · la del perifèric barri de les Taules, propietat del Reial Madrid, en més de 22 milions, és a dir, 46 vegades més que el 1998, quan aquesta valia 488.000 euros? Per què es van taxar 3.600 metres quadrats de sòl adjacent a les torres d'evacuació del Santiago Bernabéu, on ja s'aixecaven els pilars i contraforts de l'estadi, per 6,9 milions, una revaloració de 0,6 vegades que no es correspon amb el preu mitjà del passeig de la Castellana amb Concha Espina? Interrogants que pertorbaran a qui prengués aquestes decisions a l'Ajuntament de Madrid, d'acord amb la investigació empresa per la Comissió Europea sobre el suposat pelotazo del Bernabéu on, segons Competència, Cibeles va poder haver deixat d'ingressar 200 milions d'euros, com va transcendir dimecres.
Encara que la alcaldessa és Ana Botella, hi ha un personatge que encarna els excessos capital que Brussel persegueix destapar: Alberto Ruiz-Gallardón. "No ens ha sorprès la notícia de la investigació de Brussel · les", va dir aquest dijous el portaveu d'UPyD David Ortega, l'única formació que va votar no a l'Operació Bernabéu, "ja que en la relació entre el Reial Madrid i l'Ajuntament hi ha una llarga història de convenis incomplerts, intercanvis de terrenys i valoracions urbanístiques poc clares que cal investigar ". Però si el partit magenta criticar al seu dia la pèrdua de 10 milions d'euros per a les arques municipals, la Comissió Europea parla de 200 quilos.
La qüestió de les Taules
En el transsumpte de la parcel · la de Les Taules resideix el quid de la qüestió que inquieta la UE, encara remuntar l'origen de la història pot significar gairebé patir un ictus: els acords Consistori-club de futbol per remodelar l'estadi parteixen des molt abans, des de 1991, i continuen el 1998 amb el trasllat de l'antiga Ciutat Esportiva. En aquesta transacció tan beneficiosa per a l'equip merenga (va rebre 385 milions d'euros), el Reial Madrid es va fer amb la parcel · la de les Taules, però problemes de titularitat li van impedir usar-la. El 2011, tretze anys després, Cibeles la taxa en la quantitat impossible de 22,7 milions, ia canvi cedeix diverses propietats, entre elles quatre terrenys a Carabanchel, una finca a Valdebebas i la franja de tres metres d'ample que envolta al Bernabéu. Aquesta última es taxa en 6,9 milions: un regal.
Carabanchel per Castellana
No acaba la cosa, com recorden portaveus d'Ecologistes en Acció a Madrid: "No content amb aquesta operació, el Club torna a l'Ajuntament els terrenys de Carabanchel", ia canvi "rep l'edificabilitat del seu centre d'oci, els més de 6.000 m2 de la zona coneguda com La Cantonada de la Castellana ". Ara el Reial Madrid cedirà la cantonada, a la confluència entre Concha Espina i Pare Damián, per zones verdes a canvi d'erigir un centre comercial de similars proporcions però en el Passeig de la Castellana, a l'altra banda de la plaça. Un aparcament privat completa la barata.
"I la ciutadania de Madrid que rebrà a canvi?", Es pregunten els Ecologistes. "Una parcel · la de 5.216 metres quadrats a la cantonada del Bernabéu per zona verda, que ja ho era abans de 1991, i quatre parcel · les a Carabanchel, que ja eren de titularitat pública abans que el 2011 l'Ajuntament es les cedís el Madrid. La desproporció de beneficis parla per si mateixa ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS