dilluns, 8 d’abril del 2013

Botella perd 110 milions d'euros en el 'forat' al costat de les quatre torres de la Castellana.



Adéu, Centre Internacional de Convencions de la Ciutat de Madrid (CICCM), l'enorme solaç en obres al peu dels quatre gratacels del passeig de la Castellana. En aquest forat, una metàfora de la situació econòmica de la capital, s'han dilapidat ja 110 milions d'euros, i si l'equip de Govern fa cas als seus propis experts, mai es recuperaran: segons un demolidor informe sense signar elaborat per tècnics municipals , és urgent "reflexionar sobre la destinació final de la parcel · la". En altres paraules, cal fer una altra cosa amb el forat que no sigui el centre en qüestió.
"La major part d'objectius que es pretenien complir amb aquesta construcció avui no es troben vigents", continua el text, que deixa caure una altra sentència aclaparadora: "El seu cost de construcció és inassumible". I més endavant s'insisteix que "és molt possible fer un canvi en les obres que s'anaven a implantar". El Centre de Convencions pertany a l'empresa Madrid Espais i Congressos, immersa en un ERO i tractant de desprendre de diversos immobles pels que va pagar molt en el seu moment i que ara no aconsegueix traspassar. Les obres del CICCM van arrencar el 2009 i l'Ajuntament preveia acabar el 2011, però mai va poder perquè els treballs es van paralitzar el 2010 per ordre de l'exalcalde Alberto Ruiz-Gallardón.
El cos tècnic que va visitar la zona, emblema del malbaratament de l'anterior mandatari, Gallardón, forma part de l'equip que va examinar altres edificis de Madridec després de la tragèdia del Madrid Arena, com el Pavelló de Vidre o el Palau Municipal de Congressos. L'informe va ser encarregat per la Direcció General del Patrimoni.
L'informe reflecteix un altre assumpte de gravetat directament relacionat amb la seguretat del centre de la Castellana. Un cop realitzat el forat a la primera fase (16 milions) es van escometre les obres de la segona etapa, a càrrec d'una UTE formada per Acciona i FCC. Tot i que el pressupost inicial del CICCM era de 300 milions, la segona fase va ser adjudicada a aquestes companyies per 383 quilos, de manera que, d'haver-se acabat, el sobrecost hauria estat de 100 milions. Però això no succeirà, o almenys a curt termini.
Però la veritable polèmica resideix en les obres ja realitzades. Dins de la segona fase, es van realitzar obres de contenció i seguretat, basades en acoblar pantalles i ancoratges en el perímetre del gegantí forat. Aquestes obres van costar 71 milions d'euros i, segons l'informe, la vida útil d'aquestes pantalles i ancoratges és de dos anys. En altres paraules, les mesures de contenció acoblades al forat del CICCM estan caducades des de fa, com a mínim, un any, ja que Madridec abandonar les obres el maig de 2010. Cent deu milions d'euros després, Ana Botella només li falta que li esclati una altra polèmica vinculada a Madridec ia l'absència de seguretat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS