dijous, 28 de març del 2013

“Si el teu marit t'és infidel, has d'estimar-li amb llàgrimes en els ulls… les maltractades no han de separar-se perquè és amor” Frases d'una professora del *CEU sobre la dona, l'avortament i l'homosexualitat en una classe de Periodisme .



Semblarien frases pròpies del segle XIX, però van ser pronunciades per una dona, professora d'una universitat, i dimarts passat. “Encara que el teu marit et sigui infidel, la veritable prova d'amor és seguir estimant-li amb llàgrimes en els ulls, com Jesús plorava en la creu”, “les dones maltractades no han de separar-se perquè això és amor”, i “l'avortament en el cas de violació no és tolerable perquè dins del terrible de la violació treus alguna cosa bé, que és un fill, un do de Déu”.

Una classe de Doctrina de l'Església en Periodisme
Les anteriors frases, recollides per El País, van ser dites per la professora de la Universitat Cardenal Herrera-*CEU de Montcada, a València, Gloria Casanova, durant una classe de Doctrina Social de l'Església, una assignatura obligatòria fins a tercer de Periodisme.

Queixes dels alumnes
El dimarts passat el tema principal de la classe tractava sobre l'homosexualitat i el matrimoni gai. Segons va relatar un alumne, la professora “es va passar de la ratlla, va haver-hi gent que sortia ofesa de la classe perquè no podia suportar-ho més”. Però d'acord amb alguns testimoniatges, estan acostumats al to d'aquestes lliçons ultraconservadores.

Sobre els homosexuals
La professora també es va referir als homosexuals i sobre aquest tema va dir que hi ha suposats estudis “que demostren que els nens de pares homosexuals tenen més trastorns de personalitat” o que l'homosexualitat “es pot reconduir”.

La universitat diu que així es “fomenta el debat plural”
Davant la polèmica suscitada per les reflexions de la professora, la Universitat Cardenal Herrera-*CEU ha emès un comunicat en el qual s'ha limitat a afirmar que el centre “fomenta el debat plural i la reflexió entre alumnes i professors i acull totes les opinions que s'expressen des del respecte a l'ideari del centre”.

“L'atenció i escolta als estudiants és una prioritat per a aquesta Universitat (que ofereix nombrosos canals on debatre propostes i plantejar idees i opinions), igual que conrear l'esperit crític dels alumnes i fomentar les seves pròpies reflexions”. “El debat suscitat anima a la Universitat a impulsar un fòrum universitari on conèixer i reflexionar sobre la Doctrina Social de l'Església”, afegeix el comunicat.

La consellera creu que és part de la llibertat de càtedra
Tampoc hi ha hagut crítiques per part de la conselleria d'Educació valenciana. La responsable d'aquest Departament, María José Catalá, preguntada ahir en un acte per la polèmica que ha suscitat la classe de la professora del *CEU ho ha considerat part de la “llibertat de càtedra”.

Per a la consellera, “no deixen de ser opinions d'una persona dins de la seva llibertat de càtedra, exercitada en la seva activitat docent a la Universitat”. Segons ha assegurat Catalá, “evidentment” no comparteix algunes de les afirmacions, però respecta “molt la llibertat de càtedra”, i ha destacat que es tracta d'opinions efectuades per una persona “en un determinat moment, de forma encertada o no encertada”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS