divendres, 15 de març del 2013

Neix la Biblioteca del Catalanisme Una nova col·lecció literària recull el cànon del pensament catalanista des del segle XIX fins gairebé al present .



L’editorial RBA acaba de publicar la nova col·lecció ‘Biblioteca del Catalanisme’, que aplega els autors i les obres més significatius del pensament catalanista al llarg de la història contemporània de Catalunya. La col·lecció ha reprès el projecte de la ‘Biblioteca dels Clàssics del Nacionalisme Català’ de La Magrana, que va publicar obres amb aquesta projecció fins abans de la Guerra Civil. El nou projecte s’ha plantejat ampliar la biblioteca gairebé fins al present amb títols posteriors a 1936 que ja s’han convertit en clàssics.
La nova col·lecció comptarà amb una trentena de títols, els primers dels quals, que s’han publicat al febrer, són ‘Llum als ulls i força al braç’, de Joan Maragall; ‘Notícia de Catalunya’, de Jaume Vicens Vives; ‘Espanya i Catalunya’, de Pierre Vilar, i ‘La nacionalitat catalana’, de Prat de la Riba. A més d’aquestes primeres obres la biblioteca pretén publicar, al llarg de 2013, altres títols com ‘Tot s’ha perdut’, de Gaziel; ‘Memòries polítiques’, de Claudi Ametlla; ‘Cambó’, de Josep Pla, i ‘Lo Catalanisme’, de Valentí Almirall.

El primer objectiu d’aquesta nova col·lecció és, doncs, oferir una mostra del pensament catalanista amb un abast temporal i un ventall ideològic més ampli. A més, pretén dirigir-se a un públic no necessàriament especialitzat — l’anterior col·lecció estava formada per textos amb un plantejament molt més acadèmic. Aquest nou enfocament i l’ampliació temporal permetrà conèixer l’evolució del projecte catalanista gairebé fins als nostres dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS