dissabte, 16 de març del 2013

El Govern endurirà l'atur als majors de 55 i promourà la “jubilació activa” Les mesures 'socials' de Rajoy: els més majors, quan se'ls acabi la prestació, no tindran dret al subsidi de desocupació si viuen amb un cònjuge o un fill que cobri 967 euros .



Piano piano, Consell de Ministres a Consell de Ministres, el Govern de Rajoy va introduint canvis que endureixen la possibilitat de cobrar l'atur, redueixen les prestacions per desocupació (ara a partir del 6 mes solament és del 50%) i canvia el sistema de jubilació. És un truc per evitar protestes socials massives: en comptes de reformar el sistema públic de pensions d'una vegada o el subsidi de desocupació, ho fan gota a gota i inclouen alguna mesura -no costosa per a les arques públiques- que *maquilla la destralada: en aquest cas el Consell de Ministres ha aprovat una norma per penalitzar a les empreses els Expedients de les quals de Regulació d'Ocupació s'encebin en els majors de 50 anys.

Aturats de 55 anys que es queden sense subsidi
Actualment tenen dret al subsidi de desocupació els treballadors majors de 55 anys que hagin esgotat la prestació per desocupació, encara que no tinguin càrregues familiars (cònjuge o fills a càrrec), que hagin cotitzat per desocupació almenys durant sis anys al llarg de la seva vida laboral i que reuneixin els requisits per accedir a qualsevol tipus de pensió contributiva de jubilació en el sistema de la Seguretat Social.

Però el Govern de Rajoy, a través del Decreto Llei de la reforma de la jubilació anticipada i parcial, introdueix un requisit que impossibilitarà que un aturat major de 55 anys cobri el subsidi de desocupació. El “requisit” consisteix que, a partir d'ara un aturat major de 55 anys que hagi esgotat la prestació per desocupació i manqui de rendes, no podrà cobrar el subsidi si té cònjuge o fills majors de 26 anys, “quan la suma de les rendes de tots els integrants de la unitat familiar, inclòs el sol·licitant, no superi el 75% del salari mínim interprofessional, exclosa la part proporcional de dues pagues extraordinàries”.

Així per exemple un aturat major de 55 anys que hagi esgotat la prestació per desocupació i manqui de recursos, si el seu cònjuge o un fill major de 26 anys cobra més de 967 euros mensuals, es quedarà sense subsidi de desocupació. Si conviu amb els dos familiars i cadascun d'ells cobra 725 euros al mes, també es quedarà sense subsidi.

Aquesta mesura no tindrà caràcter retroactiu i solament s'aplicarà a aquelles persones que sol·licitin el subsidi a partir de l'entrada en vigor del nou decreto Llei.

De 33 a 35 anys de cotització per a les jubilacions anticipades
El Govern, a més, exigirà 35 anys de cotització per accedir a la jubilació anticipada voluntària i 33 anys cotitzats en el cas de la jubilació anticipada forçosa i també en la jubilació parcial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS