dimecres, 27 de febrer del 2013

Solidaritat presenta mocions als ajuntaments perquè exerceixin la sobirania fiscal com aprovà l’AMI i avui mateix la presenta a Vic .




El regidor i portaveu de Solidaritat Catalana per la Independència a l'Ajuntament de Vic, Iban Lapeira, registra avui la moció que es votarà en el Ple del proper 4 de març, per tal que  l'Ajuntament vigatà  exerceixi la sobirania fiscal, i en conseqüència passi a ingressar l'IVA, i l'IRPF dels seus treballadors a l'Agència Tributària de Catalunya en lloc d’ingressar-los a l’espanyola.

Aquesta moció es presentarà als municipis on Solidaritat té representació (compta amb 48 regidors), i en tots aquells on hi ha militància activa, utilitzant els reglaments de participació ciutadana.

En el text de la moció (que teniu adjunta), SI constata la necessitat i urgència d’exercir la sobirania fiscal, per tal de pal·liar l’espoli fiscal que pateix Catalunya, i per posar les bases d’una veritable Agència Tributària Catalana integral, que recapti tots els impostos que paguen  els catalans i les seves institucions. A més, constatem que l’exercici de la sobirania fiscal és legal,  atès que ja hi ha ajuntaments que la practiquen sense problemes, com Gallifa i Alella.

El portaveu dels independentistes a l'Ajuntament de Vic, Iban Lapeira, s'ha mostrat confiat que la moció sigui aprovada, atesa la majoria independentista al consistori i al fet que la moció posa en pràctica allò que ja va aprovar per unanimitat l'Associació de Municipis per la Independència, presidida per l'Alcalde de Vic Vila d'Abadal, a la seva darrera assemblea del 15 de febrer, a instàncies del batlle de Gallifa de SI. Una sobirania fiscal que l'associació Catalunya Diu Prou està promovent des de fa temps i ja ha creat una metodologia per efectuar els pagaments a l'Agència Tributària Catalana.

Finalment Lapeira ha fet èmfasi en la responsabilitat de la capital d'Osona davant d'aquesta qüestió perquè "Vic ha de tornar a ser model de patriotisme i valentia com ho va ser amb les consultes sobre la independència o amb la creació de l'AMI" i confia que "a partir de Vic vinguin centenars de municipis". Per tot plegat ha anunciat que en els propers dies Solidaritat impulsarà la moció al major nombre de municipis de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS