dijous, 28 de febrer del 2013

La pàtria val més que la democràcia ". Un general a la reserva Juan Antonio Chicharro, truca al cop d'Estat en defensa de la unitat d'Espanya: Un general que justifica una intervenció militar davant una possible ruptura d'Espanya i reclama que els tancs intervinguin a Catalunya encara saltant per sobre de la Constitució i del Govern.




El general de divisió de la reserva Juan Antonio Chicharro reclama defensar la unitat d'Espanya amb totes les forces, inclosa la intervenció militar a Catalunya, encara que per això hagi de saltar-se la Constitució i passar per sobre del Govern, que és l'únic que, en última instància, podria prendre aquesta decisió. Segons recull el diari El País, aquesta última andanada protagonitzada per un militar contra Catalunya, va tenir lloc el el passat 6 de febrer a acte organitzat pel club de militars retirats Gran Penya, de Madrid. Va compartir ponència amb el president de la Sala Militar del Suprem, Àngel Calderón, el rector de la Universitat Rei Juan Carlos, Pedro González-Trevijano, i el magistrat i director de la Revista Jurídica Militar, José Antonio Fernández Rodera, com a moderador.
Es s'autoproclama portaveu d'un Exèrcit preocupat i confús"La pàtria és anterior i més important que la democràcia. El patriotisme és un sentiment i la Constitució no és més que una llei ", va argumentar per justificar la seva posició. Segons el relat d'El País, va assegurar que no hi hauria participat en l'acte si no fos per l'actual "ofensiva separatista-secessionista". Així es va erigir en portaveu de les Forces Armades i va dir que a l'Exèrcit "hi ha un sentiment generalitzat de preocupació, por, incertesa i confusió".
Abans la unitat d'Espanya que la subordinació al GovernEncara retreure als nacionalistes que busquin una interpretació tergiversada de la Carta Magna, es va aventurar a oferir la seva arribant a justificar, sempre en condicional, o cop d'Estat. El problema es produiria, va dir, "si els responsables de la defensa de la Constitució no es comportessin com la seva funció requereix". I això el va portar a preguntar-se "quin és el rang normatiu del títol preliminar de la Constitució". No va acabar per concretar però va deixar clar als assistents que prima la unitat d'Espanya davant de la subordinació de les Forces Armades al Govern.
La normativa i la praxiEn aquest sentit plantejar la hipòtesi de què passaria si el PP perdés la majoria absoluta i els nacionalistes exigissin a canvi del seu suport la reforma de l'article 2 de la Constitució sobre la unitat indissoluble de la Nació espanyola. "¿Què fan llavors les Forces Armades?", Es va preguntar. No va donar cap resposta. O potser sí, perquè va afegir enigmàticament: "Una cosa és la normativa i una altra la praxi".
Llavors ... cop d'Estat?"Si els mecanismes de defensa de l'ordre constitucional no funcionen, per acció o omissió, llavors ...". Tal suggeriment despertar una ovació del públic esquitxada de crits "Bravo! Bravo! ".
Trevijano planta caraL'únic que li va plantar cara va ser el catedràtic el catedràtic González-Trevijano que va advertir que "l'alternativa a la Constitució és un suïcidi col · lectiu"
En defensa de MenaChicharo també va sortir en defensa del general José Mena, que va ser el primer militar que va reclamar la intervenció de l'Exèrcit a Catalunya, el gener de 2006 durant la Pasqua militar. Va considerar injusta la seva destitució.
Sotmès a la disciplina militarChicharro es va retirar el 2010 però segueix sotmès a la disciplina militar, que castiga a qui "expressi públicament opinions que suposin infracció del deure de neutralitat en relació amb les diverses opcions polítiques o sindicals". Per cert, que el general Mena va ser castigat immediatament pel llavors ministre de Defensa, José Bono-per cert, molt poc amic del nacionalisme català-. Farà el mateix el ministre actual Pere Morenés? Encara estem esperant que prengui algun tipus de mesura contra el coronel Francisco Alamán, un franquista orgullós de ser-ho, que també va reclamar la intervenció militar a Catalunya el passat mes d'agost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS